Πόση ώρα μετά το φαγητό είναι ασφαλές για το παιδί να βουτήξει στη θάλασσα;

altΤα παιδιά πάντα ανυπομονούν για τα μπάνια στη θάλασσα αλλά ως γνωστόν το κολύμπι με γεμάτο στομάχι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Να γιατί η φράση «δεν θα βουτήξεις αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό» μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Πόση ώρα μετά το γεύμα να μπει το παιδί στη θάλασσα

Στην πραγματικότητα, το τρίωρο είναι περισσότερο θρύλος παρά πραγματική ιατρική συμβουλή. Πρώτα απ’ όλα, κάθε τρόφιμο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης. Επίσης, δεν υπάρχει πραγματικά ιδανικό γεύμα για τη θάλασσα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ισχύουν για όλους, μικρούς και μεγάλους.
Μια γενική συμβουλή, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας είναι η εξής:

Μωρά
Για τα μωρά που θηλάζουν, είναι συνήθως καλό να δίνετε μια μικρή δόση τροφής έως και μία ώρα πριν από τα μπάνιο στη θάλασσα. Όμως, αποφύγετε να του δώσετε ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα ή στερεά τροφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ) 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.