altΑντίστροφη μέτρηση ξεκινά για την πρώτη φάση του προγράμματος «Ανακαινίζω» καθώς όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στις 15 Ιουνίου είναι η «πρεμιέρα» για τη διαδικασία επιλεξιμότητας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σκοπός δεν είναι «απλά η ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και η ανακαίνιση κατοικιών».
Η προσπάθεια αυτή στόχο έχει να «ανοίξει τα κλειστά σπίτια και να επιστρέψουν στο κτηριακό απόθεμα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα είναι εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες για τη στέγαση, την ενεργειακή αναβάθμιση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Τα κριτήρια και οι κατοικίες
Ο συνολικός προυπολογισμός του νέου προγράμματος «Ανακαινίζω» αναμένεται να θα φτάσει στα 500 εκατ ευρώ και θα προβλέπει σημαντικά αυξημένη κάλυψη δαπανών συγκριτικά με προηγούμενα προγράμματα η οποία θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών της οικογένειας.
Επίσης θα προβλέπει αυξημένα εισοδηματικά όρια για την ένταξη σ’ αυτό. Ετσι η επιδότηση θα μπορεί να φτάνει έως και το 90%-95% του κόστους ανακαίνισης με βασική χρηματοδότηση έως 36.000 ευρώ ανά κατοικία.
Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος ανακαινίζω το ύψος των επιλέξιμων δαπανών ανέρχονταν στα 10.000 ευρώ. Το ύψος της χρηματοδότησης θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί γεγονός που σημαίνει ότι για οικογένεια με δύο παιδιά θα ανέρχεται στις 46.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα σύμφωνα θα αφορά παλαιές κατοικίες εώς 120 τμ. Το ύψος της χρηματοδότησης θα υπολογίζεται με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Περισσότερα στο cnn.gr
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.58
Δύση: 19.57
Σελήνη
28 ημερών
323 π.Χ.
Εκπνέει στη Βαβυλώνα, σε ηλικία 33 ετών, ο Μέγας στρατηλάτης και κοσμοκράτωρ Αλέξανδρος.
1798
Φονεύονται διά στραγγαλισμού, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και επτά συνεργάτες του.
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Ιάσιο της Μολδοβλαχίας.
1822
Μάχες στη Μαλάξα Κρήτης και στην Τσικαλαριά.
1825
Οι Δ. Υψηλάντης και Κ. Μαυρομιχάλης με 480 άνδρες κατανικούν τους 6.000 Αιγυπτίους του Ιμπραήμ στους Μύλους του Άργους.
1903
Το πρώτο ανταρτικό σώμα της ελεύθερης Ελλάδος διαβαίνει την ελληνοτουρκική μεθόριο και εισέρχεται στη Δυτ. Μακεδονία.
1919
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στον Μαίανδρο ποταμό της Ιωνίας.
1920
Οι Τούρκοι επιτίθενται εναντίον των Άγγλων στην Νικομήδεια.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!