altΣε Φάρσαλα και Αγίους Αποστόλους Τρικάλων

Μείζονος σημασίας για την παρεχόμενη ασφάλεια των οδικών δικτύων της Θεσσαλίας, που εξυπηρετούν τις απαιτήσεις και ανάγκες για μετακίνηση ανθρώπων και μεταφορά αγαθών, είναι αδιαμφισβήτητα οι κυκλικοί κόμβοι.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κατασκευής κυκλικών κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα η κυκλοφοριακή παρέμβαση αφορά τον κυκλικό κόμβο Ανωχωρίου στην παράκαμψη Φαρσάλων και τον κυκλικό κόμβο Αγίων Αποστόλων στην Περιφερειακή Τρικάλων από το «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  Περιφέρειας Θεσσαλίας 2026-2030».
Το έργο κοστολογείται στα 1,9 εκατ. ευρώ και η εργολαβία προβλέπει την μετατροπή δύο ισόπεδων Κόμβων (Ι/Κ) σε Κόμβους Κυκλικής Κίνησης σε δύο κεντρικούς άξονες, για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και των λειτουργικών χαρακτηριστικών των δρόμων, τη βελτίωσης της αισθητικής, και την καλύτερη διαχείριση των προσβάσεων.
Ο κόμβος Ανωχωρίου θα κατασκευαστεί στη συμβολή της Περιφερειακής Οδού Φαρσάλων (τμήμα της Ε.Ο.3 & Ε.Ο.30) και της οδού σύνδεσης των οικισμών Ανωχωρίου & Κατωχωρίου και ο κόμβος Αγίων Αποστόλων στη συμβολή του Περιφερειακού Δακτυλίου Τρικάλων (τμήμα της Ε.Ο.6) με την Επ.Ο.3 Τρίκαλα - Μικρό Κεφαλόβρυσο - Σαρακίνα μέχρι Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας.
Ο κ. Κουρέτας τόνισε πως η βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας και της οδικής ασφάλειας που παρέχουν οι κόμβοι τους καθιστούν ως ένα αποτελεσματικό μέτρο βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών. Στόχος είναι η  μείωση των σημείων εμπλοκής και της σοβαρότητας των ατυχημάτων, καθώς και η διατήρηση χαμηλών ταχυτήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.58
Δύση: 19.57
Νέα Σελήνη
1821
Κρήτες επαναστάτες, φέροντας σημαία με τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό, νικούν τους Τούρκους στο χωριό Λούλο.
1907
Ανταρτικά Ελληνικά σώματα κυκλώνονται από τουρκικές δυνάμεις στα υψώματα Σούμπρετς και Βέρμπιστα Βιτσίου.
1917
Σχηματισμός κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου.
1942
Οι Γερμανοί σκοτώνουν 50 Έλληνες στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1956
Ο Πέτρος Ηλιάδης από τον Αγρό φονεύεται στην Κύπρο πολεμώντας τους Άγγλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!