Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτρη Μελά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο αντρών βρέθηκε μεταξύ άλλων στην ατζέντα του Καρδιτσιώτη Βουλευτή και το ζήτημα πληρωμών της συνδεδεμένης ενίσχυσης των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον κ. Μελά την ζωτικής σημασίας ανάγκη να πληρωθεί άμεσα η συνδεδεμένη ενίσχυση σε αγρότες και κτηνοτρόφους έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Επιπλέον, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των πληγέντων από τον καύσωνα και το χαλάζι έτσι ώστε και αυτοί οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το κατώτατο όριο παράδοσης κιλών να μπορέσουν αν πληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.κ. Δημήτρης Μελάς ενημέρωσε το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι οι πληρωμές της συνδεμένης ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθούν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή από Δευτέρα 21 Μαρτίου. Όσον αφορά τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ο κ. Μελάς σημείωσε στον Καρδιτσιώτη Βουλευτή ότι όσοι έχουν θέμα με το κατώτατο όριο κιλών και υπέστησαν ζημιές θα πληρώνονται όταν ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ εξατομικευμένα η κάθε περίπτωση και υπολογίζεται ότι ο ΕΛΓΑ θα ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις του μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη των πληρωμών.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση, ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα επειδή για μας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας. Οι Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποίες πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Μελά τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έτσι ώστε να πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση άμεσα σε όλους τους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς ανατιμήσεις στα εφόδια αλλά και την ενεργειακή κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Μελάς με ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν όσοι δεν είχαν προβλήματα με το κατώτατο όριο κιλών και μέσα στον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Είναι χρέος μας να στεκόμαστε πάντα στο πλευρό όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής καθώς η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων στηρίζεται σε αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να πληθαίνουν συνεχώς καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο»
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.28
Δύση: 18.01
Σελήνη
4 ημερών
1866
Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.
1868
Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.
1895
Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»