altΣυνάντηση πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Παλαμά και Ιτέας με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ.Τέλη Σπάνια.
Έγινε εκτενής συζήτηση σε θέματα που αφορούν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρεςστους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Οι πρόεδροι αναφέρθηκαν σε μία σειρά αιτημάτων, που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων βασικών ζητημάτων.
Αιτούνται λοιπόντην μοριοδότηση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων της περιοχής για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο για όλες τις τάξεις του λυκείου, πολύ περισσότερο δε για αυτούς της Γ΄ τάξης.
Το δεύτερο αίτημα τους,αφορά την αναγνώριση του δικαιώματος μετεγγραφής επιτυχόντων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ένα θέμα το οποίο  θα βοηθήσει κατά πολύ τις οικογένειες αυτές,ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που θα προκύψουν.
Ζητούν την δωρεάν σίτιση και διαμονή των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση οικογενειών με παιδιά που φοιτούν στο λύκειο, του ποσού των 1500 €ανά έτος με προσαύξηση 500 € για κάθε παιδί, και την οικονομική ενίσχυση των μαθητών για την συμμετοχή τουςστις σχολικές εκδρομές.
Ο κ. Σπάνιας καλωσόρισε τους πρόεδρους, αναφέροντας ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι τα αιτήματα αυτά θα τα προωθήσει άμεσα προς το Υπουργείο.
Ανέφερε επίσης ότι αμέσως μετά τις πλημμύρεςέστειλε έγγραφο και επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας όπου ζητούσε, την μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων της περιοχή μας, την μετεγγραφή των φοιτητών όσο πιο κοντά γίνεται στο Ν. Καρδίτσας, καθώς επίσης και την κατ’ εξαίρεση παραμονή στο Ν. Καρδίτσας, για την σχολική χρονιά 2023-2024, των εκπαιδευτικώνεκείνων οι οποίοι δουλεύουν σε άλλους Νομούς, έτσι ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τα έξοδα τους και να παραμείνουν κοντά στασπίτια και στις οικογένειες τους.
Κλείνοντας ο κύριος Σπάνιας διαβεβαίωσε τους προέδρους ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των  αιτημάτων καθώς επίσης και για  όλεςεκείνες τις ενέργειες  που απαιτούνται,ώστε γρήγορα να μπορέσει ο Δήμος Παλαμά να επανέλθει στην κανονικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
17 ημερών
1645
Αποβίβαση των πρώτων τουρκικών δυνάμεων στην βενετοκρατούμενη Κρήτη, στη Μονή Γωνιάς Χανίων.
1822
Οι επαναστατικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση των Τούρκων εναντίον του στρατοπέδου στο Κομπότι.
1824
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1825
Ήττα των Ελλήνων από τον Ιμπραήμ στα Τρίκορφα Αρκαδίας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Δοϊράνη.
1920
Κατάληψη του Ελβανλάρ της Μικράς Ασίας.
1941
Αρχίζει στην Αίγυπτο η οργάνωση του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής.
1944
Σφαγές Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"