altΑνακοινώσεις προς ενημέρωση των πολιτών εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δ. Μουζακίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο πόσιμο νερότων δικτύων ύδρευσης των οικιστικών συγκροτημάτων Μουζακίου, Μαυρομματίου και Τοπικών Κοινοτήτων, μετά την καταστροφική επέλαση του κυκλώνα «Daniel» από την περιοχή μας.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Η ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΕΦΙΚΤΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου αναφέρουν τα εξής:

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ


Η Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου έχει προβεί σε όλες τις επανορθωτικές ενέργειες στην αλυσίδα υδροδότησης (αντλιοστάσια – δεξαμενές – εσωτερικά δίκτυα) για την αποκατάσταση της θολότητας του νερού, από το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Μουζακίου.
Έχει πραγματοποιηθεί επισταμένος έλεγχος σε γεωτρήσεις - δεξαμενές, στις οδεύσεις των εξωτερικών υδραγωγείων προς τις δεξαμενές ύδρευσης, στους τροφοδοτικούς αγωγούς διανομής από τις δεξαμενές προς τον οικισμό και δεν εντοπίστηκαν διαρροές, ώστε να υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του νερού.
Το νερό είναι πλέον διαυγές, ενώ συγχρόνως έχει ελεγχθεί και η συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο νερό, για την διασφάλιση της απολύμανσης.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΦΟΒΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (ΣΥΝ.Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ, ΓΕΛΑΝΘΗΣ

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (ΣΥΝ.Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ, ΓΕΛΑΝΘΗΣτην Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΠΠΑ, ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΛΟΞΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΠΠΑ, ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΛΟΞΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των ΚοινοτήτωνΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού συνεχίζεται από το Δήμο Μουζακίου – Δ.Ε.Υ.Α.Μ., ώστε να περιλάβει όχι μόνο μικροβιακούς δείκτες, αλλά και πληθώρα φυσικο-χημικών παραμέτρων που είναι πάντα τεχνικά ζητούμενα σε έλεγχους πόσιμου νερού.
Επισημαίνεται ότι, οι έλεγχοι της ποιότητας νερού θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με διενέργεια νέων δειγματοληψιών την ερχόμενη εβδομάδα και συνεχή παρακολούθηση της συγκέντρωσης του υπολειμματικού χλωρίου για την διασφάλιση της απολύμανσης στα δίκτυα ύδρευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας
κ. Β. Τσιάκου για την
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Τις επισκέψεις στις συνοικίες της πόλης ξεκινά από την Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας»,  νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, 
κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ειδικότερα
την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
θα επισκεφτεί:

6.30μμ: Οικισμός ΟΑΕΔ (έναντι Νοσοκομείου) – Πλατεία Οικισμού

7.30μμ: Άγιος Νικόλαος – Κατάστημα Πλίθινο (Παπαδιάς Αντώνης)

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.09
Σελήνη
17 ημερών
1540
Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση συνθήκη ειρήνης, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο.
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Ηλιούπολη τον νεομάρτυρα Γεώργιο από τη Φιλαδέλφεια.
1823
Αποτυχημένη επίθεση Τουρκαλβανών κατά του Αιτωλικού.
1828
Το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα εκδιώκει τα τελευταία τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο.
1916
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και το Σουμπάσι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"