altΑνοίγει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών με την παραλαβή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έφτασε πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο και δήλωσε πως θα την επιστρέψει το απόγευμα
Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος,  όπου και ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην την αξιοποιήσει και να την επιστρέψει πίσω το απόγευμα καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.
Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μισή ώρα νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέλαβε τον φάκελο με τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.
Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πλευρά της δήλωσε κατά την παραλαβή των αποτελεσμάτων των εκλογών: «Η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Πάντα υπάρχουν εντάσεις αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν τα όρια. Οι εκλογές και η προετοιμασία και η μέρα η χθεσινή κύλισαν με απόλυτη ομαλότητα και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε από αρκετά νωρίς τα αποτελέσματα».

Περισσότερα στα dikaiologitika.gr - εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"