altΜας κάνατε υπερήφανους» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος απευθυνόμενος στους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων  για τη σημαντικότατη διάκριση που κατέκτησαν   στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO HELLAS.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30/3, την ομάδα ρομποτικής που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Ηλεκτρολογίας και έχει τίτλο « Σοφάδες – Έξυπνη Πόλη».epal1

Το πρώτο βραβείο που κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ  σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο του σχολείου, τις πολλές ώρες προσπάθειας των μαθητών αλλά και την εξαιρετική  καθοδήγηση των καθηγητών και του Διευθυντή κ. Χρήστου Τσακνάκη.

Αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν αναλυτικά το έργο για το οποίο βραβεύτηκαν και εντυπωσίασε για την αρτιότητά του.   Αποτελείται από μια μακέτα που αντιπροσωπεύει την πόλη των Σοφάδων, η οποία περιέχει ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς που μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα της αστικής ζωής, όπως για παράδειγμα αυτόματο σύστημα για αποφυγή πλημμυρών του Σοφαδίτη ποταμού, σύστημα έξυπνης άρδευσης, σύστημα έξυπνης στάθμευσης, συστήματα διαβάσεων φιλικά προς ΑΜΕΑ, συστήματα διαχείρισης ενέργειας δημοσίων κτιρίων και συστήματα παρακολούθησης ατμοσφαιρικών παραγόντων. Όλα τα συστήματα είναι διασυνδεδεμένα και προσβάσιμα με το διαδίκτυο.

Ο Δήμαρχος μετά την παρουσίαση  εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και την χαρά του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πέτυχαν το σπουδαίο αποτέλεσμα και απένειμε τα βραβεία.

Όπως είπε αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι μαθητές για τις προσπάθειές τους, οι εκπαιδευτικοί για την καθοδήγηση που δίνουν αλλά και οι γονείς για την πλήρη στήριξη που παρέχουν ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τους κόπους όλων.

Τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς είναι εξαιρετική, καθώς δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν μοναδικές δεξιότητες και κυρίως να οραματιστούν το μέλλον της πόλης των Σοφάδων μέσα από δικές τους κατασκευές, οι οποίες μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Πρόσθεσε ότι οι νέες τεχνολογίες, ο κλάδος της ρομποτικής και των αυτοματισμών μας επηρεάζουν στο παρόν και στο μέλλον, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει   με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειές των μαθητών.

Σημείωσε ότι η επιτυχία αυτή μας κάνει να νοιώθουμε υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσεται στα σχολεία του Δήμου μας.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατό  για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσει στους μαθητές όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Να σημειωθεί ότι Εκπαιδευτικοί – Συντονιστές του έργου είναι οι Μαυρέλος Εμμανουήλ , ειδικότητας ηλεκτρονικών, Νάρη Μαρία πολιτικών μηχανικών – αρχιτεκτόνων και Βαρσάνης Κωνσταντίνος , ειδικότητας ηλεκτρολόγων.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του καινοτόμου έργου ήταν, ο  Ραπάϊ Αντζελίνο από την Α’ τάξη, Καρατόλιος Γεώργιος, Κυρίτσης Άγγελος , Παππάς Χρήστος και  Ρόδε Βιονίς από τη Β’ τάξη και Παππάς Χρήστος – Δημήτριος από τη Γ’ τάξη. Συμμετείχε επίσης η μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Μαυρέλου Στέλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Πρόγραμμα επισκέψεων
του Κώστα Τσιάρα


Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, θα επισκεφθεί τις κάτωθι Τ.Κ.
του Νομού μας:

Τρίτη 06 – 06 – 2023
Ώρα: 19:30
Λεοντάρι (Καφενείο: Ευθυμίου Χριστίνας)
Ώρα: 20:30
Καλλίθηρο (Καφενείο: Κολοκύθα Ευάγγελου)

Πρόγραμμα επισκέψεων του Γιώργου Κωτσού

Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός θα επισκεφτεί τις κάτωθι Τοπικές Κοινότητες του Νομού Καρδίτσας:

Κυριακή 4/6: 
12.00 Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου Καφενείο κ. Φράγκος
19.00 Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου Καφενείο κ. Ευθυμίου
20.00 Τοπική Κοινότηα Ανάβρας Στα καφενεία του χωριού
21.00 Τοπική Κοινότητα Δαφνοσπηλιάς

Πρόγραμμα επισκέψεων του Αριστοτέλη Σπάνια

Ο  υποψήφιος Βουλευτής
της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλης Σπάνιας θα επισκεφτεί τις κάτωθι
Τοπικές Κοινότητες
του Νομού Καρδίτσας:

Κυριακή 4-6
Πρωί
10:30 Ρεντίνα
11:00 Λουτροπηγή
11:30 Αηδονοχώρι
12:00 Κέδρο

Απόγευμα
19:00 Ασημοχώρι
10:30 Λιοντάρι
20:00 Αχλαδιά
20:30 Ανάβρα

Τρίτη 6-6
Πρωί
11:30 Ερμήτσι
12:00 Μελισσοχώρι
12:30 Πτελοπούλα

Απόγευμα
19:00 Μαυρομμάτι
19:30 Ελληνόπυργος
20:00 Άγιος Ακάκιος
20:30 Πύργος Ιθώμης
21:00 Καππά

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.52
Σελήνη
16 ημερών
713
Ο Αναστάσιος Β΄ Αρτέμιος ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας στη θέση του Φιλιππικού Βαρδάνη.
1823
Μάχες στην Κάνδανο και τον Σέλινο Χανίων, όπου σκοτώνεται ο οπλαρχηγός Γ. Ζερβουδάκης από τα Σφακιά.
1827
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί στο λιμάνι της Αλεξανδρείας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.
1897
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας οριστική ανακωχή, η οποία σήμανε την λήξη του ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου.
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν τους πρώτους Έλληνες πατριώτες στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"