altΣε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ανάμεσα σε πολλά μέλη και φίλους του συλλόγου, πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, την καθιερωμένη κοπή πίτας. Η εκδήλωση έγινε στο στοcafe ΚΑΡΜΑ στην κεντρική πλατεία του Παλαμά σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, καθώς παραβρέθηκαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι φορέων, αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με το χαιρετισμό της ταμία του Δ.Σ κ. Ευαγγελίας Ράγια,η οποία έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του συλλόγου κατά το προηγούμενο έτος, τονίζοντας την προσπάθεια του Σ.Ε.Α.Π. να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας με πολλές δράσεις: ομιλίες σε Δημοτικά Σχολεία-Γυμνάσια και Λύκεια, συμμετοχή των μελών του συλλόγου σε φιλανθρωπικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο έφορος αίματος του συλλόγου κ. Ευάγγελος Τρουβάς ο οποίος εξήρε τη διάθεση προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών του Παλαμά. Μια προσφορά αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που αποτυπώνεται περίτρανα στον αριθμό 1066, που αποτελεί τις συνολικές μονάδες αίματος που δώρισαν οι αιμοδότες μέλη του Σ.Ε.Α.Π. μέσα στη διετία 2021-22 και αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το σύλλογο!. Χάρη σε αυτές εξυπηρετήθηκαν όλα τα περιστατικά συμπολιτών μας που βρέθηκαν στην ανάγκη για αίμα, αλλά παράλληλα ενισχύθηκε σημαντικά το απόθεμα αίματος του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.Ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο για το σύλλογο είναι η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση νέων ηλικιακά αιμοδοτών, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους ότι η προσφορά και το έργο του συλλόγου θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.
Ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σπυρίδων Μπενέκης που διάβασε καταρχήν την επιστολή-χαιρετισμό του προέδρου κ. Αλέξανδρου Γκαζούνη –λόγω οικογενειακώνυποχρεώσεων στην Αθήνα δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην εκδήλωση- προς όλους τους παραβρισκόμενους. Ο κ. Μπενέκηςευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία:
•τον Διευθυντή κ. Κων/νο Αθανασίου, την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου, την προϊσταμένη κ. Χριστίνα Τσιούμα και τις νοσηλεύτριες του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας,
•τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου μαζί με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο ΔΟΠΑΠΑΠ κ. ΒάιοΜπακαβέλο,
•τους εκπροσώπους των συλλόγων: Γυναικών Παλαμά, Καραγκούνηδες, Γ.Σ. Τιτάνες, Γ.Α.Σ. Παλαμά, Ηρακλής Παλαμά.
•τον κ. Μάκη Αζαριάδη για το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης.

_______________________________________

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του Δντή του τμήματος αιμοδοσίας κ. Αθανασίου, που καταρχήν έπλεξε το εγκώμιο των Παλαμιωτών για τη σημαντική προσφορά τους σε αίμα,Τόνισε μάλιστα ότι ο Σ.Ε.Α.Π. καλύπτει σε ετήσια βάση το 12% των αναγκών του συλλεγόμενου αίματος στο Νομό Καρδίτσας!!! Δεσμεύθηκε δε ότι θα είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του, σαν φίλος!.
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε από τον αντιπρόεδρο κ. Μπενέκη (ο πάτερ Κωνσταντίνος Γιολδάσης,που είναι και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης και μέλος του συλλόγου, είχε προσκληθεί αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω υποχρεώσεων). Με το μοίρασμα των κομματιών της πίτας αναδείχθηκε η τυχερή της βραδιάς, η κ. Όλγα Ντίκα, που έτυχε το φλουρί κερδίζοντας μια δωροεπιταγή προσφορά του ΚΑΦΕ ΚΑΡΜΑ.
Επίσης μετά από κλήρωση μεταξύ των αιμοδοτών που έδωσαν αίμα μέσα στο 2022 τυχερός αναδείχθηκε ο Βασίλειος Πάτας που κέρδισε ένα ποδήλατο, προσφορά του Συλλόγου.
Τέλος τυχερός μεταξύ των μελών του Δ.Σ του Σ.Ε.Α.Π. ήταν ο έφορος αίματος κ. Ευάγγελος Τρουβάς, κερδίζοντας ένα τραπέζι για δύο άτομα, προσφορά της ταβέρνας ¨ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ¨ στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με την απονομή πλακετών και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους εθελοντές αιμοδότες συμπλήρωσαν 10, 20, 30 και 40! αιμοδοσίες σαν μέλη του Σ.Ε.Α.Π. Όλους τους παραπάνω αξίζει να τους μνημονεύσουμε :

ΔΕΚΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
Καραγγέλης Σωτήριος
Καραμαλίγκας Ευθύμιος
Παπαβασιλείου Απόστολος
Παπαντίνας Ευάγγελος
Σακελλαρίου Σωτήριος
Σιαμέτης Αριστείδης
Τζαμάρας Ευάγγελος
Τσιουκανέρης Βασίλειος

ΕΙΚΟΣΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
Διδάγγελος Δημήτριος (του Γεωργίου)
Λιάπης Ηλίας
Μαντέ Ροδάνθη
Μπανάσος Βασίλειος
Μπιρνάρας Δημήτριος
Παπαμαργαριτης Ευάγγελος
Πάσχου Αλεξάνδρα
Τσαγγαλάς Χρυσοβαλάντης
Φαλαγγα Κωνσταντίνα

ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
Διδάγγελος Δημήτριος(του Αθανασίου)
Παπασίκας Δημήτριος

ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
Αδαμάκος Ευάγγελος

Τη σκυτάλη μετά πήρε ο κ. Μάκης Αζαριάδης που έντυσε μουσικά τη βραδιά!!
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τα μέλη, τους φίλους και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης
Σας καλούμε να δώσουμε βροντερό παρών στην επόμενη (56η) αιμοδοσία την Πέμπτη 23/02 και την Τρίτη 07/03 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά.
Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αλέξανδρος Γκαζούνης
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Μπούτας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"