Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα για έκτακτη επιχορήγηση ύψους σχεδόν 220.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους δήλωσε:

Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα για την κατανομή έκτακτης επιχορήγησης προς τους Δήμους της χώρας, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Σοφάδων με το ποσό των 220.000 ευρώ αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό η ενεργειακή καταιγίδα που πλήττει τους δήμους.
Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός αφουγκράστηκαν τις ανάγκες που αναλυτικά παρέθεσα στην κατ ιδίαν συνάντηση  με τον κ. Πέτσα στις 12/5/2022 για το ζήτημα του ενεργειακού κόστους και δεσμεύτηκε να στηρίξει τους Δήμους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω της τεράστιας αύξησης στην ενέργεια.  
Μετά την τακτική επικοινωνία που ακολούθησε,  οφείλω να αναγνωρίσω την προσπάθεια και την έμπρακτη συμβολή του, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας και η Ευρώπη.  Η επιχορήγηση του Δήμου Σοφάδων είναι καταλυτική και  δικαιώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες μας, όλων όσων συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Στο ίδιο πλαίσιο αναμένουμε να κινηθεί και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σε ότι αφορά τη μεγάλη οικονομική πίεση  που ασκείται στις Δ.Ε.Υ.Α. από την μη διαχειρίσιμη πλέον αύξηση του ενεργειακού τους κόστους.  
Ευελπιστούμε  να ανακοινωθούν σύντομα οι αποφάσεις που θα δώσουν βιώσιμη λύση στο πρόβλημα για το οποίο προφανώς δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη.  Προσδοκούμε στη στήριξη της πολιτείας  ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.