alt- Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών
- 4 εκατ. ευρώ  για  δομές και δράσεις πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης


«H  εξάρτηση μπορεί να είναι ατομική επιλογή, η απεξάρτηση όμως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Η  δύναμη δεν  προέρχεται από τις φυσικές ικανότητες. Προέρχεται από την ακλόνητη θέληση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται, στηρίζει τους αναγνωρισμένους  φορείς και τους αξιόπιστους επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στη δύσκολη διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε  και  χρηματοδοτούμε  με  συνολικό προϋπολογισμό άνω των  4  εκατομμυρίων ευρώ Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα  που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Στον αγώνα κατά της
κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών είμαστε όλοι μαζί».
Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα τρέχουμε για  να βγούμε πρώτοι στη ζωή, στον Βραδινό Αγώνα Δρόμου  κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων  που διοργανώνει  το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών - Παράρτημα Λάρισας και ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Τί κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
• Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχορηγεί  το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, για  τη λειτουργία των τμημάτων στο «Εργαστήρι  Ζωής» και για την πρόσληψη κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών που απασχολούνται στα  καινοτόμα προγράμματα πρόληψης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο. Το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ έχει βραβευτεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Βραβείο Pompidou 2018, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές   που συνδυάζει τις σύγχρονες αρχές της πρόληψης με διάφορες μορφές τέχνης. Το σύνολο των επιχορηγήσεων ξεπερνά τα 700.000 ευρώ. Το νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη  που στεγάζει το Κέντρο ανακαινίστηκε επίσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 Με συνολική χρηματοδότηση 1,74 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας:
•Επιχορηγεί τον ΟΚΑΝΑ για την ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στο Βόλο,  για Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης στη Λάρισα και για   Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης με  Συμβουλευτικό Σταθμό  Ψυχολογικής Υποστήριξης  φοιτητών του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα.
 Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7548)
• Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική  ή και αντικοινωνική συμπεριφορά και για τις οικογένειές τους, με έδρα το Βόλο.
Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/42351
 • Επιχορηγεί το  Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.
Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7386
• Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Κινητής Μονάδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.
Δείτε εδώ  https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7384
Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.
Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7409
•Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε και κατασκεύασε το νέο Κτίριο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο (970.000 ευρώ) και  
• Αναβάθμισε τις υποδομές του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στη Λάρισα (600.000 ευρώ) με νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υποδομή για τη  στέγαση του  ξυλουργικού εργαστηρίου και νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.