altΆρχισαν στον οικισμό «Γ. Καραϊσκάκη», (Κηπούλια) Μαυρομματίου, οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ».

Πρόκειται για τις παρακάτω εργασίες του Δήμου που αφορούν αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου εντός του οικισμού, το οποίο καταστράφηκε από τον κυκλώνα «Ιανό»:

1.Καθαιρέσεις οπλισμένων σκυροδεμάτων, αποξηλώσεις περιφράξεων καθώς και κόψιμο/εκρίζωση  δένδρων όπου απαιτηθεί.
2.Εκσκαφή χαλαρών εδαφών με τη μεταφορά σε οποιαδήποτε απόσταση.
3.Κατασκευή επιχώματος οδού.
4.Κατασκευή δύο στρώσεων οδοστρωσίας, (βάση και υπόβαση) συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ. η κάθε μία από θραυστά αδρανή υλικά σταθεροποιημένου τύπου
5.Προεπάλειψη επιφάνειας με ασφαλτικό διάλυμα .
6.Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m, με χρήση κοινής ασφάλτου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 296.612,12 Ευρώ, χρήματα που προέρχονται από έκτακτα έσοδα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) & ΣΑΤΑ.
Τις παρεμβάσεις επέβλεψε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θοφάνης Στάθης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Πατσιαούρα, κ. Γιώργο Φούντα, κ. Ηλία Τρυφέρη και τη Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ουρανία Πάτρα.
Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τα τεχνικά συνεργεία, ενώ περιόδευσε με τους στενούς συνεργάτες του σε όλο τον οικισμό, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την ομαλή εξέλιξη των εργασιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Στάθης επισήμανε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας ως Δημοτική αρχή, προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών του «Ιανού» στις δημοτικές υποδομές εντός, αλλά και εκτός των οικισμών του Δήμου μας. Στα «Κηπούλια» υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές από τη θεομηνία που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και αυτό πράττουμε σήμερα. Έχουμε λεπτομερή σχεδιασμό για όλες τις παρεμβάσεις με μέριμνα των άξιων στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, τα οποία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φτάσουμε σύντομα στο στάδιο της εκτέλεσης. Συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών με στόχο την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και τη γρήγορη ανάπτυξη».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.