altΜπροστάρης στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Καρδίτσας και όχι μόνον, ο Δήμος Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα),στηρίζει δυναμικά τη μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 9μμ, σε διαμορφωμένο χώρο εξοχικής τοποθεσίας κοντά στη Σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στην ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία επιμελείται ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας κ. Νίκος Ευθυμιάδης, συμμετέχουν 150 μουσικοί εκτελεστές, μεταξύ των οποίων είναι και η διάσημη 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εντυπωσιακές θα είναι η παρουσίες της Σχολικής Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, της Αγγλίδας υψιφώνου Sophie Gallagher, του Λιβανέζου τενόρου Joseph Dahdah και του Γερμανού βαρύτονου Leonard Geiger.  Επίσης, θα ερμηνευτεί υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού  κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ  Χάϋδν, «Δημιουργία».
Η διοργάνωση είναι πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της Σπηλιάς του Αθάνατου Ήρωα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίαςστο πλαίσιο του 40ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα των  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ.. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας), ενώ, τη στήριξή του παρέχει και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.
Το βράδυ της 29ης Ιουνίου πλήθος κόσμου αναμένεται να παρακολουθήσει τη μοναδική μουσική συναυλία, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και διάδοσης ενός σπάνιου ιστορικού μνημείου του Νομού Καρδίτσας, της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη, η οποίας έχει τεράστια πολιτιστική αξία για τον τόπο μας.
Την παρουσίαση θα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας στο είδος του κ. Αλέξης Κωστάλας.
Υπογραμμίζεται ότι προκρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα:
•24453 – 50108 Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου – Ώρες: 10πμ έως 1μμ.
•24410 – 75440 Γραμματεία Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας: Πρωί & Απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.