altΣτο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων το Διαπολιτισμικό κέντρο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022  στο αθλητικό πάρκο εκδήλωση  αποχαιρετισμού για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε και ο υπεύθυνος της Χορωδίας Ομοίων Φωνών, κ. Ζαχαρτζής, ανέλαβε να προετοιμάσει παιδιά – εφήβους της Αφρικανικής Κοινότητας, τα οποία  σε συνεργασία με τα παιδιά της χορωδίας του, ερμήνευσαν  την «Ειρήνη» του Μ. Θεοδωράκη και ένα παραδοσιακό τραγούδι από τη Ζάμπια της Αφρικής. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια κ. Αργυρίου Μ. ενώ  τη διδασκαλία των ελληνικών κειμένων είχε η κ. Β.Παπακυρίτση. Επίσης, ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου κ. Μ.Μάρκου ανέλαβε τη σύνθεση και την ενορχήστρωση πρωτότυπης μουσικής για το παραμύθι της Α.Μ.Ντόναλντ «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Τη μουσική ερμήνευσαν καθηγητές του μουσικού σχολείου (κλαρινέτο: Παλαπέλας  Α., τρομπέτα : Κεφσερίδης Γ.,  βιολοντσέλο : Σαφαρή Χ., κοντραμπάσο : Zαχαρτζής Μ., μεταλλόφωνο/ ξυλόφωνο : Aργυρίου Μ., πιάνο : Mάρκου Ε., βιολί : Ζαφειρόπουλος Γ.,  όπως επίσης και οι : Μπανιάς Ν. στο φλάουτο και Μακρυγιάννης Γ. στα τύμπανα) σε συνεργασία με τον ηθοποιό κ.Βησσαρίου του Θεάτρου «Όψεις», ο οποίος είχε την επιμέλεια της αφήγησης. Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα τραγούδησαν και χόρεψαν, μοιράστηκαν χαμόγελα και συναισθήματα, χαρίζοντας με τα ηχοχρώματα της ψυχής τους μεθυστικές στιγμές  σε  όλους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πλήθος θεατρικών και μουσικών δρώμενων, τα οποία απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του παρευρισκόμενου κοινού.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.