altΑπονομή των βραβείων του πανθεσσαλικού μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τα βραβεία του πανθεσσαλικού μαθητικού διαγωνισμού «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας, στη Λάρισα. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η σχεδίαση λογότυπου που θα αποτελεί στο εξής το επίσημο λογότυπο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η δημιουργία αφισών που θα προβάλλουν και θα στηρίζουν τις δράσεις της Επιτροπής. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 106 μαθητές δημοτικού από τα σχολεία:
1ο Δημοτικό Αμπελώνα, 1ο Δημοτικό Γιάννουλης, Δημοτικό Σχολείο Γόννων, 14ο Δημοτικό Καρδίτσας, 5ο Δημοτικό Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομάγουλας, 30ο Δημοτικό Λάρισας, 33ο Δημοτικό Λάρισας, Εκπαιδευτήρια, Μπακογιάννη, 2ο Δημοτικό Οιχαλίας και 1ο Δημοτικό Φαρκαδόνας.

Οι 5 νικητές
Μπλέτσα Νεφέλη, 2ο Δημοτικό σχολείο Οιχαλίας (λογότυπο), Μητρούλα Παρασκευή, 33ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας (αφίσα), Συρογιάννης Παναγιώτης Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (αφίσα), Δαμιανίδης Βαγγέλης Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (αφίσα), Χαλβατζάς Δομήνικος Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (αφίσα).
Σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκαν έπαινοι.
«Η ισότητα ξεκινά από τα παιδιά. Συγχαρητήρια στη δραστήρια Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπληκτική ιδέα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει συμβάλλοντας καθοριστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αποτύπωσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια και ξέφυγαν από συνήθεις εκπαιδευτικές διαδικασίες, συγχαρητήρια στους γονείς, συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργαζόμαστε και κάνουμε πράξη την συλλογική διοίκηση από κάτω προς τα πάνω, με δράσεις προστιθέμενης αξίας για όλη την κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας Λία Ρογγανάκη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απέμειναν βραβεία και επαίνους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Ελένη Ξυνοπούλου, o αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μέλος της κριτικής Επιτροπής Νικόλαος Χριστοδούλου, η εκπαιδευτικός και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας Παναγιώτα Μπουρνάκα, οι εκπαιδευτικοί Ελένη Καλαμπαλίκη και Τάνια Αβέλλα, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των Σχολείων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό.

Η Κριτική Επιτροπή
Στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν οι: Νικόλαος Χριστοδούλου
Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Λία Ρογγανάκη Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ιωάννης Χριστάκης Ιστορικός τέχνης-Εικαστικός, Αλβέρτος Ρούσος Σύμβουλος επικοινωνίας, Τάνια Αβέλλα Θεολόγος-Σύμβουλος -Ειδίκευση παιδαγωγικών, Ελένη Καλαμπαλίκη Εικαστικός-Εκπαιδευτικός, Παναγιώτα Μπουρνάκα Εκπαιδευτικός -Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μπιλιούρης Εικαστικός-Εκπαιδευτικός, Άννα Ταουσάνη Εικαστικός-Εκπαιδευτικός, Χρήστος Γκάλιος Εικαστικός-Πρόεδρος Εικαστικού ομίλου Καρδίτσας, Αλέξανδρος Σιώμος Ιδιοκτήτης αίθουσας τέχνης-Διοργανωτής εικαστικών εκθέσεων, Γιώργος Νικολαίδης Επαγγελματίας γραφίστας, Νίκος Καραγιάννης περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Καρδίτσας - Εκπαιδευτικός, Άλκηστη Καραγιαννάκη Εικαστικός-Εκπαιδευτικός, Ευαγγελία Κουβελά Εικαστικός-Εκπαιδευτικός και Μαρία Οικονομίδου Εικαστικός-Εκπαιδευτικός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ:
https://youtu.be/OlYXzfT9Gd4

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.