altΣυνάντηση με μέλη της Διοίκησης του «Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας Α.με.Α»   είχε την Τετάρτη 25/5 ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.   
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Αγραφιώτη, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Αγναντόπουλο και την ταμία κ. Ελένη Ζαχαρή, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σοφάδων και Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ  αλλά και η άμεση ανταπόκριση σε κάθε προκύπτουσα ανάγκη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, με τα μέλη του Σωματείου να αναγνωρίζουν   τα θετικά βήματα που έχουν γίνει από πλευράς   Δήμου τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει  ο Δήμος Σοφάδων όπως η πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στο χώρο του ΚΤΕΟ.
Ο κ. Σκάρλος προανήγγειλε μάλιστα την αύξηση του ορίου εισοδήματος σχετικά με τις οικογένειες ΑΜΕΑ που δικαιούνται μειωμένα δημοτικά τέλη (50%) ενώ θα γίνει   αξιολόγηση με την αρμόδια υπηρεσία για  το αίτημα που κατατέθηκε από πλευράς Δ.Σ για δημιουργία ειδικής θέσης στάθμευσης για ΑμΕΑ επί της οδού Πλαστήρα.
Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάθεση κοινών προτάσεων και την αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών εγκαταστάσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι την στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Νομαρχιακού Σωματείου.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε κατά τη συζήτηση πως «οι Υπηρεσίες του Δήμου και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν να παρέχουν κάθε βοήθεια και στήριξη στους ανθρώπους με αναπηρία και στις οικογένειες τους, με στόχο την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας και κατ΄επέκταση τη βελτιώση της ποιότητας ζωής τους μέσα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.