altΤην δέσμευση για την άμεση κατάρτιση και υλοποίηση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος που θα αφορά την αστυνόμευση της περιοχής των Σοφάδων σε καθημερινή βάση, επανέλαβαν Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Δ.Α Καρδίτσας και θα αποτελεί συνέχεια της ενισχυτικής δύναμης του Α.Τ Σοφάδων που περιπολούσε στο Δήμο Σοφάδων.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων ζήτησε την άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης που θα υπηρετεί σταθερά στην περιοχή και θα αναβαθμίζει το επίπεδο ασφάλειας.
Είχε προηγηθεί μάλιστα η ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα προς την ηγεσία του Υπουργείου με την οποία αναδεικνύονταν η σημασία και ο ρόλος της ενισχυτικής δύναμης στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.  
Ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα της ενισχυτικής δύναμης ήταν ορατά και απεικονίζονταν στην καθημερινότητα καθώς υπήρχε  υψηλή  επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων παρά το αξιόλογο προσωπικό που διαθέτει σε επιχειρησιακό επίπεδο, είναι ανθρωπίνως αδύνατο  να επιλαμβάνεται  θεμάτων  Τάξεως,Τροχαίας και Ασφάλειας σε μια περιοχή αρμοδιότητάς με σημαντικές ιδιαιτερότητες και συνολικής έκτασης άνω των 722 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σημείωσε δε ότι η ευρύτερη περιοχή λόγω ιδιαιτεροτήτων αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με την αυξημένη εγκληματικότητα, πράγμα το οποίο θα γίνει ανεξέλεγκτο αν δεν αντικατασταθεί η ενισχυτική δύναμη που υπήρχε.
Ο Υφυπουργός και ο Αργηγός της ΕΛ.ΑΣ άκουσαν με αυξημένη προσοχή τον κ. Σκάρλο να παρουσιάζει τεκμηριωμένα τα ρεαλιστικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής σε ότι αφορά τις ανάγκες αστυνόμευσης. Υποστήριξαν ότι  η αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού στοχεύει στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Υπογράμμισαν δε, ότι το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για το Δήμο Σοφάδων θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αστυνομικές ανάγκες της περιοχής, τα  πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα, τη σύνθεση των πληθυσμιακών ομάδων καθώς και την ύπαρξη καταστάσεων που επιβάλλουν ιδιαιτέρως αυξημένη αστυνομική παρουσία σε συγκεκριμένες περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν και οι κατευθύνσεις προς τη Δ.Α Καρδίτσας που θα κληθεί να το υλοποιήσει.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με το Δήμαρχο Σοφάδων να καλεί τον Υφυπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επισκεφθούν την περιοχή για να διαπιστώσουν επί τόπου τα θέματα που έθεσε.  Ο κ. Οικονόμου και ο Αντιστράτηγος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δεσμεύτηκαν  εντός των επόμενων εβδομάδων ,να βρεθούν στο Δήμο Σοφάδων ώστε να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.06
Δύση: 20.44
Σελήνη
25 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.