Οι πρώτες 3-4 μέρες της νέας εβδομάδας θα έχουν περισσότερο φθινοπωρινό χρώμα από τις προηγούμενες μέρες. Αν και οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή και στις περισσότερες περιοχές οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν γνωρίζουμε αν ο αποχωρισμός με τα 30άρια της θερμοκρασίας θα είναι οριστικός. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη βόρεια Ελλάδα, αλλά στη νότια χώρα και σε τοπικό επίπεδο είναι νωρίς για κάτι τέτοιο με βάση τουλάχιστον τα κλιματολογικά δεδομένα. Κατά τα άλλα, το επόμενο τριήμερο επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Την Τρίτη (9/10) στην ανατολική Θεσσαλία - Β. Σποράδες, ανατολική Στερεά –Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη δυτική Ελλάδα αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη (10/10) στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη (11/10) στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως το πρωί. Στην υπόλοιπη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (12/10) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (13/10) στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"