Την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καρδίτσας με τα «Καποδιστριακά» διοικητικά του όρια, συνυπέγραψε στις 1/10/2012 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός μαζί με την εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Β. Μίτση - Βαλασσά παρουσία των Αντιδημάρχων Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Βασ. Ευαγγελακόπουλο και Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Αθ. Μπουραζάνη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών του Δήμου κ. Β. Ανυφαντή, του μηχανικού του Δήμου κ. Β. Βασίλογλου και του μέλους της κοινοπραξίας Τοπογράφου Μηχανικού κ. Ευαγ. Μουτσανίδη.

Το ύψος της σύμβασης της μελέτης -αρχικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 450.000€ - ανέρχεται στο ποσό των 345.604€ συν ΦΠΑ και χρηματοδοτείται 100% από πόρους του ΕΣΠΑ . Στο σχετικό διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές 6 συμπράξεις μελετητικών γραφείων, τις οποίες αξιολόγησε η Επιτροπή Διαγωνισμού και μειοδότρια αναδείχθηκε η κοινοπραξία: « ΒΑΛΣΑΜΩ ΜΙΤΣΗ ΒΑΛΑΣΣΑ- Κ. ΤΣΑΤΣΑΡΕΛΗΣ, Ε. ΜΟΥΤΣΑΝΙΔΗΣ, Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΟΕ- Ι. ΛΙΑΛΙΑΡΗΣ».
Η συμβατική προθεσμία εκπόνησης της μελέτης λήγει σε 20 μήνες, αρχής γενομένης από την 1/11/2011.

Τι αφορά η μελέτη
Η μελέτη αφορά στη θεσμοθέτηση χρήσεων γης και ζωνών προστασίας για το σύνολο των 110.086 στρεμμάτων του Δήμου Καρδίτσας με τα «Καποδιστριακά» διοικητικά του
Ο σχετικός φάκελος του έργου συντάχθηκε από την Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τελικά υποβλήθηκε και εντάχθηκε στον Άξονα 4 (ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ).
Το αντικείμενο του έργου της σύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου  (ΓΠΣ) εντός των διοικητικών ορίων του διευρυμένου Δήμου Καρδίτσας του Νομού Καρδίτσας  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτά καθορίστηκαν με το Ν. 2539/97, σε εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη (Ν. 2508/97), κρίθηκε απαραίτητο, γιατί
•Τα διοικητικά όρια του Δήμου Καρδίτσας μετά την ισχύ του Ν. 2539/97 ανήλθαν σε 110086 στρέμματα, ενώ το υπάρχον ΓΠΣ καλύπτει 12270 στρέμματα.
•Η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας αποτελεί τον κεντρικό πόλο ανάπτυξης του Νομού, ο οποίος παρουσιάζει χαρακτηριστικά ταυτόχρονης αστικής και αγροτικής ανάπτυξης και επομένως είναι απαραίτητη η κατεύθυνση των στόχων της ανάπτυξης σε επιθυμητά επίπεδα διασφάλισης της αστικής ανάπτυξης, του οικιστικού περιβάλλοντος, της βιοτεχνικής/βιομηχανικής παραγωγής και της προστασίας της γης υψηλής παραγωγικότητας.
•Η ανάπτυξη της περιοχής του  Δήμου Καρδίτσας επηρεάζεται από τη διέλευση της Εθνικής οδού καθώς και από τη νέα χάραξη του Ε-65 και κρίνεται απαραίτητο να αποσαφηνισθεί ο χαρακτήρας των χρήσεων γης της περιοχής για την ομαλή μετάβαση της ανάπτυξης στις νέες συνθήκες.
Επομένως, το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο, καθώς αφορά στη θεσμοθέτηση χρήσεων γης και ζωνών προστασίας για το σύνολό του.

Δήλωση Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός δήλωσε σχετικά:
«Η σημασία εκπόνησης της Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας είναι αυτονόητη, καθώς αφορά την προσπάθεια για την προστασία, την αποκατάσταση και την αποτελεσματική διαχείριση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της μελετώμενης περιοχής με τα σημερινά δεδομένα
συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Αποτελεί επομένως ένα πολύτιμο αναπτυξιακό «εργαλείο» για το Δήμο μας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.09
Δύση: 18.13
Σελήνη
18 ημερών
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πρεμετή.
1943
Εκπνέει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς.
Ένοπλο ανταρτικό τμήμα εξουδετερώνει την γερμανική φρουρά των μεταλλείων Τσαγκλί Φαρσάλων.
1959
Οι Άγγλοι διατάσσουν τον εκτοπισμό του Συνταγματάρχη Γ. Γρίβα (Διγενή) από την Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"