Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κ. Πατσιαλής, ευαισθητοποιημένος σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των αρμόδιων Υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρήση νερού και τις αρδεύσεις, με σκοπό το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμου και ΤΟΕΒ, σχετικά με την αδειοδότηση άρδευσης των καλλιεργειών.

Εκτέθηκαν οι απόψεις όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την έκδοση αδειών χρήσης νερού από τα επιφανειακά ύδατα αλλά και τις γεωτρήσεις.
Εκτός του δημάρχου κ. Πατσιαλή, των αντιδημάρχων και άλλων θεσμικών παραγόντων του δήμου Παλαμά, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Γρηγόρης Σουλιώτης διευθυντής Υδάτων Θεσσαλίας, η κ. Ειρήνη Κατσιλούλη τμηματάρχης Διεύθυνσης Υδάτων, η κ. Ευαγγελία Κουλώτσιου Αναπλ. Διευθύντρια ΓΟΕΒ ΣΕ Θεσσαλίας, ο κ. Στέφανος Μακρής  μέλος Δ.Σ. ΓΟΕΒ ΣΕ Θεσσαλίας, ο κ. Κων/νος Πέτρου πρόεδρος ΤΟΕΒ Τιτανίου, ο κ. Γεώργιος Μπεκιάρης πρόεδρος ΤΟΕΒ Σελλάνων, ο κ. Ηρακλής Μασούρας διευθυντής ΤΟΕΒ Σελλάνων, ο κ. Χρήστος Σταμούλης από το Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, ο κ. Θωμάς Σακελλαρίου προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καρδίτσας, η κ. Γεωργία Θέου υπάλληλος Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Καρδίτσας, καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου Παλαμά κ.κ. Νικόλαος Αγγέλης, Κων/νος Ξένος και Ιωάννα Τζέλλα.

Αρμοδιότητες
Ο καταμερισμός των εργασιών αδειοδότησης έγινε μεταξύ του δήμου (που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το μεγαλύτερο κομμάτι εργασιών) και των ΤΟΕΒ.
Έτσι, την αδειοδότηση για τα επιφανειακά ύδατα (κανάλια) θα την αναλάβει ο δήμος και επ’ αυτού προσδοκά στη βοήθεια των ίδιων των αγροτών – καλλιεργητών, που θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα στο δήμο, τα χωράφια που αρδεύουν από το δίκτυο των καναλιών και τις δημοτικές γεωτρήσεις.
Οι ΤΟΕΒ θα αναλάβουν την αδειοδότηση των γεωτρήσεών τους.
Σχετικά με τα παραπάνω, θα αναληφθεί πρωτοβουλία ενημέρωσης των αγροτών με κάθε μέσο, ακόμα και με επιτόπιες ενημερώσεις σε κάθε χωριό ξεχωριστά από τους γεωπόνους του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου.
Όπως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου. Χρειάζεται ευαισθητοποίηση όλων των παραγωγών που κάνουν χρήση νερού άρδευσης, οι οποίοι επιβάλλεται να κάνουν δηλώσεις.

Έκκληση στους αγρότες
Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή ότι η δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει την κατασκευή επιπλέον 200-220 παρόχθιων που θα καλύψουν και το υπόλοιπο αγρόκτημα του δήμου Παλαμά, με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής.
Ο δήμος Παλαμά καλεί τους αγρότες να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη διαδικασία αδειοδότησης άρδευσης. Καλούνται λοιπόν να προσέλθουν μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2012 στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου, όπου θα δηλώσουν τα στρέμματα που αρδεύουν από τα επιφανειακά ύδατα (κανάλια) και τις δημοτικές γεωτρήσεις.
Αντίστοιχα, εάν χρησιμοποιούν γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ (Τιτανίου είτε Σελλάνων) θα πρέπει να προσέρχονται στον αρμόδιο ΤΟΕΒ για να καταθέτουν τις δηλώσεις τους.
Για όσους αγρότες δεν προσέλθουν να δηλώσουν τα στρέμματα που αρδεύουν θα υπάρξει αδυναμία του δήμου να εκδώσει βεβαιώσεις άρδευσης για χρήση σε πιθανό έλεγχο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με επίπτωση στην είσπραξη των οικονομικών ενισχύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
17 ημερών
1645
Αποβίβαση των πρώτων τουρκικών δυνάμεων στην βενετοκρατούμενη Κρήτη, στη Μονή Γωνιάς Χανίων.
1822
Οι επαναστατικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση των Τούρκων εναντίον του στρατοπέδου στο Κομπότι.
1824
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1825
Ήττα των Ελλήνων από τον Ιμπραήμ στα Τρίκορφα Αρκαδίας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Δοϊράνη.
1920
Κατάληψη του Ελβανλάρ της Μικράς Ασίας.
1941
Αρχίζει στην Αίγυπτο η οργάνωση του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής.
1944
Σφαγές Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"