Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό δύο συμβάσεων για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Συγκεκριμένα τα δυο έργα αφορούν το μεν ένα «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Καλαμπάκας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και το άλλο «Βελτίωση ασφαλτόστρωση οδού εισόδου Κόρης» προϋπολογισμού 100.000 € (με Φ.Π.Α). Στόχος των έργων είναι οι παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου που χρίζουν τεχνικής βελτίωσης για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».
Σε ότι αφορά το έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Καλαμπάκας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντηρήσεως, ήτοι εργασίες χωματουργικών (εκσκαφές – άρση καταπτώσεων – διαπλατύνσεις κ.λπ.) και τεχνικών έργων (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης εκ σκυροδέματος και εκ συρματοκιβωτίων , στηθαία ασφαλείας κ.λπ.)  και προμήθεια χρώματος διαγράμμισης. Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «Κατσιάβας Χρήστος & ΣΙΑ Ο.Ε» με ποσό σύμβασης, μετά την έκπτωση, 189.000 ευρώ.
Με το έργο Βελτίωση ασφαλτόστρωση οδού εισόδου Κόρης» προϋπολογισμού 100.000 € (με Φ.Π.Α)., προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον οικισμό Κόρης του Δήμου Τρικκαίων, και συγκεκριμένα στα 300μ. περίπου πριν την είσοδο του οικισμού. Γενικώς θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων , οδοστρωσίας, ασφαλτικών καθώς και ερεισμάτων.
Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση " Χατζάκη Σοφία" με ποσό σύμβασης, μετά την έκπτωση, 62.394,55 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"