Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα αλλά και στους Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας απέστειλε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σοφάδων. Παράλληλα με την παρούσα επιστολή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δ. Σοφάδων να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη  25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ για τη συζήτηση του προβλήματος.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει :  
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
κ.κ  Βουλευτές,
Με λύπη και προβληματισμό ενημερωθήκαμε για την οριστική πλέον απόφαση  του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ και συγκεκριμένα την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σοφάδων, η οποία είναι μία από τις αρχαιότερες ΔΟΥ στη χώρα μας. Μια πράξη που θα φέρει ουσιαστική υποβάθμιση στην περιοχή μας η οποία βυθίζεται σταδιακά στο σκοτάδι καθώς τα χτυπήματα που δέχεται από την Πολιτεία τα δύο τελευταία χρόνια είναι απανωτά.
Γνωρίζουμε ασφαλώς τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη συνεισφοράς όλων μας για την προσαρμογή των δημοσιονομικών  μεγεθών της. Όμως, σε μία εποχή που οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες πλήττονται  , σε μία εποχή που η ανεργία καλπάζει, που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια,  οι δημότες αντί να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες εισπράττουν την αδιαφορία της πολιτείας η οποία τους γυρνά την πλάτη. Το κράτος αποσύρεται. Εγκαταλείπει τους δημότες και μέρα με τη μέρα η κοινωνία οπισθοδρομεί γυρίζοντας στην εποχή του μεσοπολέμου. 
Η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται από εδώ και πέρα Γολγοθάς. Λαμβάνοντας υπόψη την ελλιπή συγκοινωνία αλλά και τις μεγάλες πλέον αποστάσεις των ορεινών αλλά και πεδινών περιοχών του Δ. Σοφάδων από τις υπηρεσίες που πλέον θα φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα του κάθε Νομού, δημιουργούνται δύσκολες συνθήκες για την πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες. Η καθημερινότητα γίνεται δυσβάσταχτη για όλους μας και η ζωή στην επαρχία προβληματική. Κατ΄ επέκταση όμως αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση των εισπράξεων.
Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της ΔΟΥ Σοφάδων. Αντιδρούμε και λέμε όχι στην οριζόντια κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό καλούμε τους όλους τους Δημότες του Δ. Σοφάδων να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 για τη συζήτηση του προβλήματος σε θέμα έκτος ημερησίας διάταξης.
Γνώμονας της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Το κράτος οφείλει να συνυπολογίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής αλλά και την υποχρέωση που έχει να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες μας τους οποίους σήμερα χαρατσώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"