Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωϊ, στο ξενοδοχείο «Κιέριο» θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για την συγκρότηση της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Στη συνέλευση καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, με την παρουσία τους αλλά και με τις προτάσεις τους, όλοι οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Καρδίτσας ολοκληρώνει την πρώτη φάση οργάνωσής του σε επίπεδο νομού Καρδίτσας, έπειτα, μάλιστα, από την πρόσφατη συγκρότηση τοπικών επιτροπών σε Παλαμά, Σοφάδες, Μουζάκι και Αργιθέα.

Στη συνέλευση θα συζητηθούν οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το προσεχές διάστημα. Ξεκινώντας από την γενική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου και συνεχίζοντας, κυρίως με την οργάνωση και στήριξη δομών αλληλεγγύης. Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι στην κρίση αλλά και την αύξηση των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων.

Σε μια περίοδο οξείας ταξικής επίθεσης με τραγικά αποτελέσματα, όπως αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, υποβάθμιση της ποιότητας της υγείας και της παιδείας, πέρα από την αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι επιτακτική ανάγκη η παρέμβαση στο πεδίο της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της και δημιουργώντας αιτήματα για πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, αφετέρου χτίζει κινηματικές δομές αυτό-οργάνωσης. Η αλληλεγγύη ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του και να αντεπιτεθεί.

Αφετηρία μας θα είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας. Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους. Χωρίς ηγεμονισμούς και στενές κομματικές καταγραφές, αλλά με στόχευση στο τρίπτυχο λαϊκή αυτοοργάνωση – αντίσταση - αλληλεγγύη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού, την πάλη κατά των μνημονίων και την κοινωνική χειραφέτηση.
Στη συνέλευση θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της πολιτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τόσο σε ιδεολογικό/θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τις σύντομες εισηγήσεις θα εμπλουτιστεί ο προβληματισμός, θα οργανωθεί η παρέμβασή μας σε τοπικό επίπεδο ενώ παράλληλα θα γίνεται εγγραφή και νέων μελών από όλο το νομό. Η συνέλευση θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη - εκλογή της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
10 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"