Συνάντηση περιφερειάρχη με Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών

Την έντονη αντίθεσή τους στις νέες περικοπές που εξήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν οι πρόεδροι και τα μέλη των Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Τόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Χρήστος Φωτόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κ. Νίκος Αθάνατος, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος κ. Κώστας Κυράνης, τόνισαν ότι τα μέτρα των νέων περικοπών που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην εξαθλίωση των ενστόλων και στο μαρασμό των υπηρεσιών. Ο μισθός τους, όπως ανέφεραν έχει φτάσει το εξευτελιστικό ποσό των 683 ευρώ και με την μείωση των νυχτερινών αποζημιώσεων οι οικογένειές τους φτάνουν πλέον στα όρια της επιβίωσης και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, όπως και στις υποχρεώσεις τους προς το ίδιο το κράτος. Παρέδωσαν μάλιστα και το ψήφισμα των ενώσεών τους στον περιφερειάρχη με την παράκληση να το μεταφέρει στην κεντρική εξουσία.
Απ’ την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι στηρίζει το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι ένστολοι για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια και . «Οι αντοχές τις κοινωνίας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Εύχομαι ο κοινωνικός αυτοματισμός να μην μετατραπεί σε κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί τότε θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις. Το αίσθημα τις αδικίας που νιώθουν οι ένστολοι οι οποίοι με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους δεν μπορεί να διαιωνίζεται, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το αίσθημα της ασφάλειας είναι το ζητούμενο. Το κόστος της ανισότητας δεν πρέπει να το πληρώσουν οι ένστολοι και μάλιστα την ώρα που όλοι περιμένουν με αγωνία διαφορετικές λύσεις. Οι κανόνες τις ισονομίας και της ισοπολιτείας πρέπει να ισχύουν σε όλες τις εκφάνσεις μιας σύγχρονης δημοκρατίας»
Παράλληλα ο κ. περιφερειάρχης ανέφερε ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενώ απέστειλε το ψήφισμα των Ομοσπονδιών των ένστολων τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Οικονομικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"