Μετά την άψογη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης θέτει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία νέων διεθνών διοργανώσεων

Με την ομάδα της Ρωσίας να σαρώνει τα χρυσά μετάλλια και την πόλη του Βόλου να φέρνει με απόλυτη επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός ακόμη κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις  έπεσε η αυλαία του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.

Τους αγώνες παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα δημοτικά κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση και την προσπάθεια των αθλητριών από 34 χώρες του πλανήτη. Η μαζική παρουσία των θεατών, ακόμη και υπό καταρρακτώδη βροχή, ενθουσίασε τους διοργανωτές και εμψύχωσε τις αθλήτριες, ενώ οι εκατοντάδες εθελοντές αποτέλεσαν το κλειδί για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εξέφρασαν τόσο οι εκπρόσωποι της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όσο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός, οι οποίοι τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι ο Βόλος ανέβασε ψηλά τον πήχη και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι η επιτυχία του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Οι άνθρωποι της FINA δήλωσαν χωρίς κανένα δισταγμό ότι το Πρωτάθλημα του Βόλου είναι το καλύτερο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που έγινε ποτέ, όπως άλλωστε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Αποδείχθηκε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και καλή συνεργασία, η επιτυχία είναι δεδομένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χάρις στην άψογη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, τη σωστή αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών που διαθέτει η πόλη μας και κυρίως τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Δήμο και την τοπική κοινωνία – γεγονός που απέδειξε η μαζική συμμετοχή των εθελοντών και των συμπολιτών που γέμισαν τις κερκίδες – πετύχαμε να ανταποκριθούμε επάξια στη μεγάλη τιμή που μας έγινε και να διοργανώσουμε με επιτυχία το κορυφαίο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Θα ήταν παράλειψη, φυσικά, αν δεν υπογραμμίζαμε την καθοριστική συμβολή των ανθρώπων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και προσωπικά του προέδρου της κ.Δημ. Διαθεσόπουλου, όπως και των στελεχών του Δήμου και του ΔΟΕΠΑΠ που έκαναν τα πάντα για τη επιτυχία των Αγώνων».

Ο κ. Σκοτινιώτης ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους εκατοντάδες εθελοντές και τους κωπηλάτες της «ΑΡΓΩ» για την ανεκτίμητη προσφορά  τους, τους συμπολίτες που στήριξαν τη διοργάνωση αλλά και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που προέβαλαν το γεγονός, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του. Επίσης, ευχαρίστησε την ΕΡΤ που παρουσίασε ζωντανά τους τελικούς των αγωνισμάτων το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα η εικόνα από το Βόλο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσα από το διαδίκτυο. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από Μαγνησιώτες της Διασποράς οι οποίοι παρακολούθησαν με συγκίνηση τους αγώνες, όπως και πολλοί άλλοι ομογενείς σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ένα μοντέλο για το πώς αντιδρούμε στην κρίση. Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κρίση είναι οδυνηρές και σ’ αυτή τη συγκυρία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζονται δημιουργικές πρωτοβουλίες που κρατούν ζωντανή την πόλη, που εδραιώνουν τη θέση του Βόλου στον διεθνή χάρτη, που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθούμε περιμένοντας πότε θα βγούμε από την κρίση, αλλά χρειάζεται με σωστές κινήσεις και σχέδιο και με ελάχιστο κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα, να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που καθιερώνουν το Βόλο ως πόλη των μεγάλων γεγονότων, όπως προβλέπεται και από το Στρατηγικό μας Σχέδιο. Αυτό μπορεί να γίνει με την αποτελεσματική αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, και απεδείχθη ότι διαθέτουμε πολλά τέτοια πλεονεκτήματα».

Τέλος ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο Βόλος έβαλε χθες υποψηφιότητα για νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εδραιώσει και να αξιοποιήσει τη μεγάλη αξιοπιστία που έχει κατακτήσει ο Δήμος και η πόλη απέναντι σε διεθνείς φορείς.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός τόνισε πως «για μια ακόμη φορά ο Βόλος απέδειξε ότι μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε, με σχέδιο, με ενότητα, με συνεργασία. Όταν ο κόσμος διαπιστώνει  ότι υπάρχουν όλα αυτά, ανταποκρίνεται και συμμετέχει, όπως αποδείχθηκε από το κατάμεστο Κολυμβητήριο καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων».

Ο Βόλος βρέθηκε για έξι ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή τελετή έναρξης, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής της πόλης. Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος διεξήχθησαν 9 αγώνες, στους οποίους έλαβαν μέρος 241 αθλήτριες από 34 χώρες, προπονητές και συνοδοί, 250 εθελοντές και χιλιάδες θεατές.

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες που κατέκτησαν ένα σκαλί στο βάθρο, από τους εκπροσώπους της FINA, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Π. Μαβίδη, τον Αντιπρόεδρο Ν.Μαυρόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Γ.Καλτσογιάννη.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη απονομή η έπαρση των σημαιών έγινε από την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, τρεις φορές χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια σε Πρωταθλήματα Νέων Γυναικών Κωπηλασίας, στη δεύτερη απονομή η έπαρση έγινε από την Ευανθία Μακρυγιάννη, πρωταθλήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης (3η πανευρωπαϊκή θέση στο ντουέτο το 2006 και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008, στην τρίτη από την Δέσποινα Σολωμού, ολυμπιονίκη της συγχρονισμένης κολύμβησης στο Λονδίνο (1η πανευρωπαϊκή θέση νεανίδων στον ντουέτο το 2007 και επίσης συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2008), ενώ στην τέταρτη απονομή η έπαρση έγινε από την Ευγενία Καφετζή, πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης επίσης (4η πανευρωπαϊκή θέση γυναικών στο ομαδικό – Βουδαπέστη 2006).

Αμέσως μετά τις απονομές ακολούθησε γιορτή στο χώρο μεταξύ ΕΑΚ και Κολυμβητηρίου προς τιμήν των εθελοντών του Πρωταθλήματος. Ο Δήμαρχος Βόλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στις εθελοντικές οργανώσεις Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Εθελοντική Ομάδα 'Άμεσης Επέμβασης & Πολιτικής προστασίας Αγριάς, καθώς και στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου. Επίσης, απένειμε επαίνους στα μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008» για τη συμμετοχή τους στην τελετή έναρξης, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που ανήλθαν συνολικά στα 250 άτομα ηλικίας 15-70 ετών.

Τέλος, οι διοργανωτές δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους φορείς της πόλης που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, όπως την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Λιμεναρχείο Βόλου, τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τον ΟΕΑ – ΝΑΒ, τον ΝΟΒΑ, τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ, την ΚΟΕ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής που συμμετείχαν στις τελετές έναρξης και λήξης, τα ΜΜΕ και βέβαια τους χορηγούς των αγώνων και ιδιαίτερα τη ΜΕΤΚΑ που υπήρξε ο βασικός χορηγός.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"