Με ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 μποφόρ και αισθητή δροσιά κυρίως στις ανατολικές περιοχές ξεκινά η νέα εβδομάδα, αλλά από την Τρίτη θα αρχίσει προοδευτική εξασθένηση των ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Εκτιμάται ότι από την Τετάρτη ως το Σάββατο τα μελτέμια στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο ίδιο χρονικό διάστημα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει οπωσδήποτε τους 39 βαθμούς. Θα μου πείτε ότι η ζέστη το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου δεν είναι ασυνήθιστη και δεν θα διαφωνήσω, αλλά, να, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μου έρχεται στο νου εκείνη η παροιμία που λέει «Από Αύγουστο χειμώνα…». Λέτε η συγκεκριμένη παροιμία να κρατάει από τη Μικρή Παγετώδη Εποχή που βίωσε η Ευρώπη από το 14 ως το 19ο αιώνα;

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση
Την Τρίτη (21/8) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη (22/8) προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Από την Πέμπτη (23/8) ως το Σάββατο (25/8) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και μόνο στις βόρειες περιοχές στο τέλος του τριημέρου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή "freemeteo.gr"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
18 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"