Στάχτη 65.000 στρέμματα

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά της Χίου η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου έχοντας μέχρι στιγμή κατακάψει περίπου 65.000 στρέμματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, ενώ σπίτια έχουν καεί στο χωριό Αυγώνυμα. Τεράστιες δασικές εκτάσεις, σχίνοι (μαστιχόδενδρα) και άλλες καλλιέργειες ήδη έχουν γίνει στάχτη, ζώα έχουν καεί, ενώ όπου πέρασε η φωτιά έχουν υποστεί ζημιές τα δίκτυα της ΔΕΗ και της τηλεφωνίας.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν μέχρι και οκτώ μποφόρ στην περιοχή δυναμώνοντας ή αναζωπυρώνοντας τη φωτιά.
Σύσσωμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου βοηθούμενη από πεζοπόρα τμήματα που κατέφθασαν από τη Σάμο, τη Μυτιλήνη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επιχειρούν στο έργο της κατάσβεσης.
Επίσης 10 πυροσβεστικά οχήματα και 80 άνδρες θα μεταφέρει στη Χίο, το αρματαγωγό "Σάμος" που θα φθάσει στο νησί στις 10 το πρωί της Κυριακής.
Χθες τα χωριά Λιθί και Βέσσα, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ κινδύνευσε το χωριό Ελάτα, αφού τελευταία στιγμή το πύρινο μέτωπο άλλαξε φορά και απομακρύνθηκε από το χωριό.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και ένα 24ωρο οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Συκούση, προκειμένου η πυρκαγιά να μη μπει μέσα στο χωριό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Β. Ποδιάς, τα 4 πυροσβεστικά μαζί με τους κατοίκους περιμένουν τη φωτιά να πλησιάσει το δρόμο αφού η πρόσβαση προς το μέτωπο είναι αδύνατη.

Πηγή “ethnos.gr”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
18 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"