Κλείνουν όλες οι περιφερειακές εφορίες εκτός των πρωτευουσών
Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εκατοντάδων φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε ο υπουργός, «πριν εκπνεύσει η προθεσμία των τριών μηνών, που δίνει ο νόμος, το υπουργείο οικονομικών θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη». Αυτό θα ισχύσει για χρέη άνω του ενός έτους και άνω των 150.000 ευρώ, ενώ η δημοσιοποίηση καταλόγων με φοροφυγάδες, θα γίνει στο βαθμό που επιτρέπει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του λίστες με ονόματα Ελλήνων, που διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, για τις περιπτώσεις των οποίων πρόκειται να διενεργηθούν διασταυρώσεις για το εάν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.
Στόχος έσοδα 11,8 δισ. ευρώ την 3ετία
Ο υπουργός παρουσιάζοντας το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χαρακτήρισε έγκλημα την πράξη αυτή και επισήμανε ότι η αντιμετώπισή της ήταν από την αρχή ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια, θα μπορέσει η χώρα να μειώσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια από την πάταξη της φοροδιαφυγής - 1,5 δισ. ευρώ φέτος, 4,4 δισ. το 2012 και 5,9 δισ. το 2013.
Έρχεται η «κάρτα αποδείξεων»
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε πως σε περίπου 1,5 μήνα θα είναι έτοιμη η «κάρτα αποδείξεων», με την οποία ο φορολογούμενο θα απαλάσσεται από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων δαπανών.
Το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε πρόγραμμα on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Αναδιάρθρωση εφοριών και εκτεταμένοι έλεγχοι
Την ίδια στιγμή, το επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013 προβλέπει μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών, εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους και εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κλπ) .
Το πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα της κοινής επεξεργασίας τεσσάρων υπουργείων (Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη) προβλέπει συγκεκριμένα καταργήσεις και συγχωνεύσεις οικονομικών υπηρεσιών και τη διατήρηση μόνο μίας ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"