Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα η ομάδα εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group) προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 6,3 δισ. ευρώ. Αναμένεται επίσης να ανοίξει- σε τεχνικό επίπεδο- η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, μετά την χθεσινή επιβεβαίωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013.

Στην συνεδρίαση, θα κριθεί αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η αναμενόμενη έγκριση της δόσης των 6,3 δισ. θα πιστοποιήσει την τήρηση του προγράμματος σε ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 90%.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 1ης Απριλίου, η Ελλάδα θα λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης άλλες δυο δόσεις του 1 δισ. ευρώ έκαστη: μία τον Ιούνιο και μία τον Ιούλιο, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του ποσού που θα εκταμιευθεί στα 8,3 δισ. ευρώ.
Η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την ατζέντα για το Eurogroup της 5ης Μαΐου, κατά το οποίο αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, με βάση την απόφαση της 27ης Νοεμβρίου 2012, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η συζήτηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
20 ημερών
1821
Έλληνες επαναστάτες εξαναγκάζουν σε παράδοση τους Τούρκους του χωριού Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822
Τουρκικός στόλος φθάνει βόρεια της Χίου ενώ όλα τα ναυτικά νησιά συνεγείρονται για κοινή αντιμετώπιση του εχθρού.
1827
Εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτου της Ελλάδος από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.
1919
Η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία αναλαμβάνει την άμυνα του Δνείστερου ποταμού στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"