Πασχαλινό τραπέζι: Τι δείχνει η πρώτη εικόνα για τις τιμές στα αμνοερίφια

Αν και είναι ακόμα νωρίς ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τις τιμές των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα, οι συζητήσεις για τα παραδοσιακά εδέσματα του πασχαλινού τραπεζίου στην αγορά έχουν ξεκινήσει.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επίκεινται συναντήσεις με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς σχετικά με τη δημιουργία ενός «καλαθιού» για το αρνί και το κατσίκι την περίοδο του Πάσχα προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές τους στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε μάλιστα δεν σκοπεύει να εντάξει στο «καλάθι του Πάσχα» που θα εφαρμοστεί στα σούπερ μάρκετ, τα αμνοερίφια, εξηγώντας ότι «ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος».

Του Ορθόδοξου Πάσχα προηγείται εκείνο των Καθολικών και αυτή την περίοδο η αγορά του κρέατος τροφοδοτεί αγορές όπως της Ιταλίας, με τις τιμές να διαμορφώνονται από τους παραγωγούς από 7,5 μέχρι 8,5 ευρώ στο αρνί και το κατσίκι. Μία τιμή περίπου 1 με 1,5 ευρώ πάνω από πέρσι, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οι τιμές στα κρεοπωλεία

Την εξέλιξη των τιμών από τους παραγωγούς τις επόμενες μέρες ανάλογα και με τις ποσότητες αμνοεριφίων που θα κατευθυνθούν στο εξωτερικό για το Πάσχα των Καθολικών αναμένουν και οι επαγγελματίες των παραδοσιακών κρεοπωλείων, από τα οποία πολλοί καταναλωτές προμηθεύονται κρέας για το πασχαλινό τραπέζι.

«Εφόσον οι τιμές παραγωγού παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα των 7,5 - 8,5 ευρώ και την επόμενη εβδομάδα, οι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να συμπιέσουν το κέρδος τους για να πουλήσουν στους καταναλωτές στις περσινές τιμές» επεσήμανε στο CNN Greece o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kαταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Την ερχόμενη Πέμπτη εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη κοινή συνέντευξη Τύπου με θέματα που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι από φορείς των κρεοπωλών και των κτηνοτρόφων.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"