Ερώτηση του ΚΚΕ Θεσσαλίας: Να μην αποκλειστεί κανένας αναπληρωτής από τις φετινές προσλήψεις

Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για να επικαιροποιηθούν οι πινάκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας από τις φετινές προσλήψεις, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Μανώλης Συντυχάκης και Θανάσης Παφίλης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά αναφέρουν:
«Το υπουργείο Παιδείας, αφού ροκάνισε πολύτιμο χρόνο και φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από το άνοιγμα των σχολείων, ανακοίνωσε ότι θα κάνει προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τους πίνακες που συγκροτήθηκαν τον Απρίλη του 2018 και ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019. Εάν συμβεί αυτό, χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας (αφού δεν προσμετρώνται οι μήνες που -και όσων- εργάστηκαν από τον Απρίλη του 2018 ως σήμερα) και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων (όλοι αυτοί -και είναι πολλοί- που για διάφορους λόγους -υγείας, μητρότητας, προσωπικούς κ.λπ.- δεν έκαναν αίτηση τον Απρίλη του 2018 αλλά και όλοι οι απόφοιτοι του 2018 και του 2019). Όλα αυτά είναι τραγικά για τη ζωή χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένη, αφού κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι διασχίζουν τη χώρα απ’ άκρη σε άκρη για να αναπληρώσουν τον εαυτό τους στα χιλιάδες χρόνια κενά.
Η κυβέρνηση δεν δικαιολογείται να επικαλείται έλλειψη χρόνου, τη στιγμή που το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με γρήγορες διαδικασίες.
Η όποια επίκληση της ηγεσίας του υπ. Παιδείας για να μη διαταραχτεί η "κανονική" έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι επίπλαστη και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να φορτωθεί στους αναπληρωτές η λεγόμενη "κανονικότητα", που είναι συνώνυμο των χιλιάδων κενών, ως αποτέλεσμα της χρόνιας αδιοριστίας, της ελαστικής εργασίας, της υποχρηματοδότησης, των πεπαλαιωμένων υποδομών. Αυτή την "κανονικότητα" δεν θα την πληρώσουν και πάλι οι αναπληρωτές.
Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση της ΝΔ να αρχίσουν πραγματικά κανονικά τα σχολεία, θα έπρεπε να μονιμοποιήσει άμεσα τους πάνω από 33.000 αναπληρωτές, που τόσα χρόνια δουλεύουν στα σχολεία, για να έχουν όλα τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
Είναι πρόκληση να είναι οι χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί τα μόνιμα θύματα της κυβερνητικής κοροϊδίας και των κάθε λογής αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε:
• Να έχουν τη δυνατότητα δήλωσης περιοχών και πρόσληψης όλοι όσοι ήδη βρίσκονται μέσα στον ΟΠΣΥΔ και για διάφορους οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους δεν έκαναν αίτηση τον Απρίλη του 2018;
• Να επικαιροποιηθούν οι πίνακες, ώστε αν προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, καθώς και τα δυσπρόσιτα που υπηρέτησαν, κι όλα αυτά με τόσο κόστος.
• Να κάνουν αίτηση να μπουν στο σύστημα οι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων και όλων των Σχολών, που αποφοίτησαν από τον Απρίλη του 2018 ως σήμερα αλλά και τυχόν παλιότεροι απόφοιτοι, που για διάφορους λόγους δεν έκαναν αίτηση ως τότε και επιθυμούν να κάνουν».
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».