Ερώτηση του Κ. Τσιάρα για την συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακολλιεργητών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με την μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακολλιεργητών λόγω προβλημάτων στην τηλεπισκόπηση μέσω δορυφόρων, κατέθεσε, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε βαμβακοκαλλιεργητές του νομού Καρδίτσας».
Στο αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει για τους Έλληνες αγρότες, εν μέσω περιόδου σποράς, οι συνεχιζόμενες αναβολές στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης που ανακοινώνει ο αρμόδιος Οργανισμός (ΟΠΕΚΕΠΕ), προστέθηκε και η μη αποπληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην πλειονότητα των βαμβακοπαραγωγών του νομού Καρδίτσας, λόγω προβλημάτων στην τηλεπισκόπηση μέσω δορυφόρων. 
Οι δορυφορικές απεικονίσεις ενσωμάτωσαν γνωστά προβλήματα του γεωγραφικού ανάγλυφου, περιορίζοντας χωρικά τις δηλούμενες εκτάσεις. Έτσι, για μια ακόμα φορά, οι βαμβακοκαλλιεργητές του νομού Καρδίτσας και ειδικότερα η πλειονότητα των καλλιεργητών στις περιοχές Μακρυχωρίου, Αγίας Τριάδας, Προαστίου, Ριζοβουνίου, Μυρίνης, Προδρόμου, Παλαιοκκλησίου και Καρδιτσομαγούλας δεν έλαβαν την πολυπόθητη ενίσχυση, λόγω τις αναντιστοιχίας των απεικονίσεων με τις δηλωθείσες εκτάσεις.
Ως εκ τούτου, εάν συνυπολογίσουμε και την προαναφερθείσα καθυστέρηση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης σε ποσοστο ανω του 45% των δικαιουχων, η οποία μας κατατασει τελευταιους σε επιπεδο Ευρωπαικης Ένωσης,  η μη αποπληρωμή της συνδεδεμένης στερεί από τους βαμβακοκαλλιεργητές αναγκαίους πόρους για την κάλυψη των αναγκών της σποράς στην νέα καλλιεργητική περίοδο. Κρίνεται, επομένως, αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής ενστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αποκατασταθούν τα σφάλματα του συστήματος, να ακυρωθούν ενδεχόμενα πρόστιμα και να καταβληθούν εγκαίρως τα παρακαρτηθέντα ποσά.
Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ:
1.Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η διαδικασία των ενστάσεων, ώστε να εξοφληθούν έγκαιρα οι βαμβακοπαραγωγοί, που δεν έλαβαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση;
2.Επιβεβαιώνει το Υπουργείο την δήλωση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, πως η ενιαία ενίσχυση θα εξοφληθεί πριν την 20η Απριλίου;
3.Ποιες πρόσθετες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξόφληση των οφειλομένων στους παραγωγούς;»
 
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.54
Σελήνη
12 ημερών
623
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
1192
Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
1801
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
1897
Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
1944
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!