Κ.Τσιάρας: Απλήρωτες για 3 μήνες οι πρόωρες αγροτικές συντάξεις

alt«Η πρωτόγνωρη καθυστέρηση πληρωμής των πρόωρων συντάξεων στους αγρότες, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, προκαλεί σε χιλιάδες συμπολίτες μας όχι μόνο ανησυχία αλλά, με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, και σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η καταβολή των συντάξεων για τρεις μήνες, δηλαδή από το Δεκέμβριο του 2015 έως και το Φεβρουάριο του 2016».
 
Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Την ερωτηση συνυπογράφουν ακόμη ο Τομεάρχης επί των αγροτικών της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, και ο βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης: 
«οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων συντάξεων είναι πρώην αγρότες, οι οποίοι με προτροπή της πολιτείας θέλησαν να εξασφαλίσουν τη σιγουριά μιας πρόωρης σύνταξης μεταβιβάζοντας όλη την αγροτική τους δραστηριότητα στα παιδιά τους ή σε κάποιον νεότερο διάδοχο αγρότη. Η διαδικασία αυτή εξυπηρετούσε τους στόχους του μέτρου της “Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών”. Ένα μέτρο, που επεδίωκε τη μείωση των ορίων ηλικίας του, ήδη γηρασμένου, αγροτικού πληθυσμού της χώρας και την αύξηση του μεγέθους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με προφανή οφέλη στην παραγωγικότητα άλλα και στο σύνολο της αγροτικής οικονομικής δραστηριότητας.
Επειδή οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι αγρότες ζουν μόνο με τα χρήματα που λαμβάνουν ως πρόωρη σύνταξη, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν και συνεπώς να εσοδεύουν από την καλλιέργεια της γης. Γίνεται επομένως αντιληπτό, πως η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή τους και συνεπάγεται την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: α) Σε τι οφείλεται η πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των πρόωρων συντάξεων στους δικαιούχους αγρότες και β) Αν θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι πρόωρες συντάξεις των αγροτών.»
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
10 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»