Α. Μεϊκόπουλος: Μη εφαρμογή της απόφασης για αποπομπή του Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Είναι γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αντίθεση, το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου και της κοινωνίας της Μαγνησίας με τα έργα και τις ημέρες του Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου και της διοίκησής του. Αν ανατρέξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όλοι οι βουλευτές της Μαγνησίας τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, υπέβαλλαν ερωτήσεις ή αναφορές, για να αναδείξουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Κοινός παρανομαστής όλων, να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις εργαζομένων και Διοικητή για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Έτσι ο Υπουργός Υγείας στις 25/01/2013 με απόφασή του απέπεμψε αζημίως τον Διοικητή του Νοσοκομείου από τα καθήκοντά του.
Έκτοτε έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και δεν έχει ακόμη προχωρήσει η δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η δέσμευση του Υπουργού για την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο του Διοικητή.
Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και η υποβάθμισή του στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.
•Επειδή δεν είναι δυνατόν, ένας κατ΄ουσία απολυμένος και μη αποδεκτός Διοικητής να προγραμματίζει δράσεις και πολιτικές για την λύση των τεράστιων προβλημάτων του νοσοκομείου.
•Επειδή οι ελλείψεις γιατρών και υγειονομικών υλικών είναι προβλήματα που αν δεν λυθούν άμεσα υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
•Τι ενέργειες θα γίνουν για να εφαρμοστεί η απόφαση που ο ίδιος έλαβε περί της απόλυσης του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και που η μη εφαρμογή της τον καθιστά υπόλογο σε όλη την κοινωνία της Μαγνησίας;
•Τι ενέργειες θα γίνουν για να μην μετατραπεί από Νοσοκομείο  σε κέντρο Υγείας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε κύριες ειδικότητες, όπως ΩΡΛ, ουρολόγων, οφθαλμιάτρων και  του κινδύνου κλεισίματος  τμημάτων;
•Τι ενέργειες θα γίνουν για την άμεση πρόσληψη  ιατρικού και υγειονομικού  προσωπικού, προϋπόθεση για την άμεση βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου;

Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.09
Νέα Σελήνη
532
Τίθενται επί Αυτοκράτορος Ιουστινιανού τα θεμέλια του νέου ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας.
1658
Ο νεομάρτυρας Δαμιανός από τα Άγραφα, Αγιορείτης, πυρπολείται από τους Τούρκους στην Λάρισα.
1906
Στην Μπρατίνιτσα Θεσσαλονίκης δολοφονείται ο Μακεδονομάχος Αθανάσιος Λάλης.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Λεσκοβίκι της Β. Ηπείρου.
1919
Το Ελληνικό 1ο ΣΠ απελευθερώνει την πολιορκούμενη Συμμαχική Φρουρά στην Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1941
Το Ελληνικό υποβρύχιο "Νηρεύς" βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»