Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκατάσταση του οδικού τμήματος Μακρυράχη – Ανήλιο του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης της επαρχιακής οδού στην έξοδο του χωριού Μακρυράχη όπου έχει αποκοπεί κατά  το ήμισυ η οδός λόγω εκδήλωσης κατολίσθησης.  

Η αποκατάσταση θα περιλαμβάνει τόσο την εξασφάλιση της ευστάθειας του ανάντη δρόμου, του οποίου μέρος έχει κατολισθήσει, όσο και το πρανούς κατάντη του δρόμου, ώστε να αποφευχθούν αποσπάσεις-καταπτώσεις σε κατώτερο τμήμα του δρόμου.  Ακόμη περιλαμβάνεται η κατασκευή ενιαίας πλάκας, η οποία σε λειτουργία προβόλου θα καλύψει την περιοχή της κατολίσθησης. Στην άκρη της πλάκας, θα εκτείνεται εκατέρωθεν και κατά μήκος του δρόμου πασσαλοσυστοιχία διπλής σειράς. Πέραν του σημείου αυτού, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος και του επιχώματος αυτού σε παρακείμενες τοποθεσίες που έχουν υποστεί βλάβες στο οδικό τμήμα από Μακρυράχη έως την είσοδο του Ανηλίου.  

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που έχουμε εκπονήσει ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου Πηλίου, μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018. Σχεδιάσαμε, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και προχωράμε σε ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας τμημάτων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Κάθε έργο για εμάς αποτελεί μια στοχευόμενη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τα έργα διατηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία».

Στην υπογραφή σύμβασης παραβρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνγησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης, Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γρηγόρης Ιγγλέσης,  ο Αντιπεριφερειάρχης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων -Απασχόλησης –Εμπορίου Θανάσης Μόρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Χωροταξίας Γιάννης Τέας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Β. Σποράδων Σάκης Ζλατούδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
19 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».