Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κοινή αυτοδιοικητική κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών»

Σε συνέντευξη τύπου,  από κοινού με τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχ. Μπέο, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός  παρουσίασε σήμερα 7 έργα (συμβάσεις, δημοπρατήσεις) προυπολογισμού 4,66 εκατομμυρίων ευρώ – γέφυρα, πεζοδρομήσεις, πλατείες, αστικές αναπλάσεις και διαμορφώσεις-  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ  και του ΠΔΕ ,σε περιοχές του δήμου Βόλου και συγκεκριμένα:

1.Αντικατάσταση οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά στο ύψος της Λαχαναγοράς, προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ. Στις 26 Μαρτίου εγκρίνεται στο Δημοτικό συμβούλιο η μελέτη του έργου και θα το εκτελέσει ο Δήμος Βόλου
2.Παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο κτιρίου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
3.Διαμόρφωση πλατείας στον οικοδομικό τετράγωνο ΚΧ115 Αγριάς Βόλου, στη συμβολή των οδών Τσατάλου- Ηρώων Πολυτεχνείου και Σουτραλί,
προϋπολογισμού 335.000 ευρώ
4.Διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή Προσφυγικών Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
5.Διαμόρφωση πλατείας στη Νέα Αγχίαλο περιοχή Αλωνάκι, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ
6.Διαμόρφωση δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ
7.Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό, προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Αγοραστός διευκρίνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πάντα μια κοινή αυτοδιοικητική κατεύθυνση που είναι η αναμόρφωση των πόλεων, η βιώσιμη αστική  ανάπτυξη και το περιβάλλον. Και ταυτόχρονα προωθούμε τη συνεργασία  και τις  συνέργειες για να είμαστε αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική μας, πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα, σπάει δεσμά συμφερόντων και δημιουργεί δημοσιογραφική περιέργεια.  Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι προς μία κατεύθυνση: την κατεύθυνση των έργων, γιατί τα έργα λένε την αλήθεια, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην πραγματική οικονομία του τόπου. Ανακοινώσαμε σήμερα 7 νέα έργα, που απαντούν στις επιθυμίες όλων των πολιτών του Βόλου  για προσβασιμότητα, ασφαλή μετακίνηση, αισθητική αναβάθμιση. Η πόλη αλλάζει και σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, τις υπηρεσίες μας και τους φορείς σχεδιάζουμε με τεχνογνωσία και προγραμματίζουμε  και άλλες  παρεμβάσεις,  στο πλαίσιο του καινοτόμου βιώσιμου προγράμματος αστικής ανάπλασης 2021-2027» είπε ο κ. Αγοραστός.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος τόνισε ότι  «είναι προς το συμφέρον της πόλης να υπάρχουν καλές σχέσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και το κάνουμε για το καλό της πόλης του Βόλου και των κατοίκων της». Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και προανήγγειλε και άλλα έργα που θα παρουσιαστούν σύντομα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με  φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόλου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.00
Δύση: 21.01
Σελήνη
25 ημερών
1638
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης αποκεφαλίζεται με διαταγή του σουλτάνου Μουράτ Δ΄.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν μοναχούς της Μονής Τομπλού και Έλληνες χωρικούς στη Σητεία.
1822
Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές.
1906
Θάνατος στην Δράμα του Μακεδονομάχου Ηλ. Γεωργίου από το Μοναστήρι.
1913
Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου και αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων.
1914
Οι Βορειοηπειρώτες απελευθερώνουν τη Νικολίτση.
1921
Έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το σύνολο της Στρατιάς Μικράς Ασίας.
1946
Αποφασίζεται στο Παρίσι η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».