Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλο αθλητικό έργο, σε μια εποχή που δύσκολα εκτελούνται αθλητικά έργα»

Παναγιώτης Κουτσάυτης: «Πρόκειται για θαύμα»


Ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 2.020.000,00 € με τον ανάδοχο. Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματοδότηση όπως και πολλά άλλα ανολοκλήρωτα αθλητικά έργα στη Θεσσαλία από το πρόγραμμα Ε»Ελλάδα 2004».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ξεκινάμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο, σε μια εποχή που δύσκολα εκτελούνται αθλητικά έργα, διότι δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αλλά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή της Περιφέρειας. Έχουμε μια καλή συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς, με τον Δήμαρχο και χρόνια τώρα προσπαθούμε να ωριμάσουμε το έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και όπως πολλά έργα, έμεινε ημιτελές. Επικαιροποιήσαμε τις μελέτες ,λόγω του αρχιτεκτονικού προγράμματος που έπρεπε να ακολουθήσουμε για να είναι εναρμονισμένο με το Πήλιο, εξασφαλίσαμε τις πιστώσεις, 2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός, το δημοπρατήσαμε και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες είναι χρονοβόρες φθάσαμε σήμερα να υπογράψουμε τη σύμβαση. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε η ανάδοχος εταιρεία να τηρήσει τους χρόνους και σύντομα μέσα σε 19 μήνες που λέει και ο σχεδιασμός να έχουμε το γήπεδο. Ένα μεγάλο έργο που βοηθάει και τον τουρισμό γιατί πολλοί θέλουν το καλοκαίρι να έχουν ένα κλειστό γήπεδο για τα παιδιά τους που ασχολούνται είτε με το μπάσκετ, είτε με το βόλεϊ, είτε με άλλα αγωνίσματα, ενώ θα διαθέτει και αίθουσα εκδηλώσεων. Είναι χωρητικότητας 400 θέσεων και θα αποτελέσει οξυγόνο για τους ανθρώπους της περιοχής που δραστηριοποιούνται με τα αθλήματα. Είναι ένα μεγάλο έργο σε μια δύσκολη εποχή. Εμείς δεν περιμένουμε ένα κάποιο θαύμα. Συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε και πετυχαίνουμε».

Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης τόνισε:
«Εδώ πρόκειται περί θαύματος. Αν και ο Περιφερειάρχης είπε ότι δεν περιμένουμε κάποιο θαύμα, η σημερινή υπογραφή είναι ένα θαύμα. Το έργο είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, έχει φθάσει να δημοπρατείται, να αποσύρεται, να ξαναδημοπρατείται και χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη, της Αντιπεριφερειάρχη και όλων καταφέραμε όλοι μαζί και καταλήξαμε να υπογράφουμε τη σύμβαση και να ολοκληρώνεται σε 19 μήνες. Είναι ένα έργο πολύπλοκο, πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή γιατί δίνει αδιέξοδο στη νεολαία μας προς τον αθλητισμό, θα χρησιμοποιηθεί, σαν συναυλιακός χώρος, σαν συνεδριακό κέντρο και επειδή έχουμε πολλά αιτήματα από ομάδες θα χρησιμοποιηθεί και σαν προπονητικό κέντρο. Είναι μια μεγάλη αναπνοή για την περιοχή μας αυτό το έργο».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κίτσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Καλτσογιάννης,  Ιγγλέσης, Κοπάνας, Χαλέβας, ο Γενικός Δ/ντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μέγας, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων ΠΕΜΣ κ. Φλαμπούρης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Δ. ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», βασίζεται σε μελέτη η οποία συντάχθηκε βάση των πρότυπων προδιαγραφών της Διεύθυνσης Μελετών Αθλητικών έργων της Γ.Γ.Α., για την κατασκευή όμοιων Γυμναστηρίων ΤΙΙβ, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου θα ανεγερθεί σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ - ΑΘΩΝΑ. Το κλειστό Γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2.

Αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:
α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, (BASKETBALL) πετοσφαίριση (VOLLEYBALL) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ), διαστάσεων 22,70Χ34,00m με ελεύθερο ύψος 9,20m,  
β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, προπονητές, και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο
γ. Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. και θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικοί διάδρομοι, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του. (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).Τα πλευρικά τοιχώματα του γυμναστηρίου θα είναι από οπτοπλινθοδομή και η στήριξη της στέγης γίνεται από κατάλληλη μεταλλική κατασκευή. Το κτίριο θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.050.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.34
Δύση: 18.38
Σελήνη
5 ημερών
630
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα.
1770
Ρώσοι και Μανιάτες εκδιώκουν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν την Κυπαρισσία.
1800
Τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ως "Πολιτεία των επτά Ηνωμένων Νήσων".
1821
Δύναμη από 600 περίπου Έλληνες επιτίθεται εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν τα Καλάβρύτα.
1825
Ναυμαχία γύρω από την Μεθώνη και καταστροφή των τουρκικών πλοίων από την μοίρα του Μιαούλη.
1827
Δύναμη Ελληνικού ιππικού συγκρούεται με δυνάμεις του Κιουταχή κοντά στην Μονή Δαφνίου.
1854
Ελληνικές δυνάμεις επιτίθενται στην θέση προφήτης Ηλίας εναντίον των ανδρών του Φουάτ πασά.
1878
Ελληνικές δυνάμεις συγκρούονται με τους Τούρκους στην Ματαράγκα και Πετρομαγούλα Καρδίτσας.
1921
Μάχη στην Προύσα. Η πρώτη αποτυχία του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Εκστρατεία.
1956
Στην Λευκωσία οι Τούρκοι κάνουν μεγάλη πορεία με αφορμή συγκρούσεις στον Βασιλείου Κυρήνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.