Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με θέμα προ ημερήσιας διάταξης «Χρήση εναλλακτικών καυσίμων στην ΑΓΕΤ», με τη μαζική παράσταση και παρέμβαση φορέων του Βόλου. Εκφράστηκε η μαχητική απαίτηση να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ που βρίσκεται στον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Βόλου, να ενταθούν οι έλεγχοι, να σταματήσει επί τέλους η ασυδοσία της πολυεθνικής που μετέτρεψε την περιοχή σε θάλαμο δηλητηριωδών αερίων.

Η περιφερειακή αρχή και συγκριμένα ο περιφερειάρχης κ Αγοραστός σε αγαστή συνεργασία διανθισμένη με ανούσια αντιπαράθεση με δυνάμεις της αντιπολίτευσης (που κάποιοι απ’ αυτούς – ΠΑΣΟΚ , ΑΝΕΛ ψήφισαν μαζί με τον κ. Αγοραστό όπως και το 2013), επιχείρησε για άλλη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της παράταξής του, που με απόφαση της και τις θετικές ψήφους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ,  ενέκρινε την ΜΠΕ το 2013, ανοίγοντας το δρόμο στην ΑΓΕΤ  για την αξιοποίηση της κερδοφόρας  καύσης των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλοίωση των περιβαλλοντικών όρων που πρότεινε η ΜΠΕ του 2013.
Ωστόσο «έκανε πλάτες» στην πολυεθνική με το συγκεκριμένο αντιλαϊκό ιστορικό, θολώνοντας τα αιτήματα του Βολιώτικου λαού , καλώντας  την  σε κοινωνικό διάλογο..
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του περιφερειάρχη και τη συμπαιγνία με δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καταψήφισε την πρόταση και  κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο:
- Να υιοθετήσει τα αιτήματα και να συμπορευτεί με τις αγωνιστικές διαθέσεις του κινήματος.
-Να αποφασίσει και να απαιτήσει  την απαγόρευση όχι μόνο της καύσης των σκουπιδιών από τη συγκεκριμένη βιομηχανία αλλά και την  απαγόρευση κάθε καύσιμου που επιβαρύνει την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων  της περιοχής. Ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος ολόκληρης της Θεσσαλίας.
Από τη συζήτηση και τη στάση των άλλων δυνάμεων φάνηκε καθαρά ότι η μοναδική λύση για την ΑΓΕΤ είναι η κοινωνικοποίηση της. Κανένας «δημόσιος διάλογος» και καμιά «διαβούλευση» στα πλαίσια της δράσης της πολυεθνικής,  που ασυδοτεί για να εξασφαλίσει τη μέγιστη κερδοφορία της, δεν μπορεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης και όχι μόνο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του Βόλου και ολόκληρης  της Θεσσαλίας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να μην υιοθετήσει στη συνείδηση του το αρνητικό αποτέλεσμα  της ψηφοφορίας στο περιφερειακό Συμβούλιο για το λαό του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής Να  εντείνει  το δικό του αγώνα για τα δικαιώματά του κόντρα στις επιλογές του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί με τη στάση και τις αποφάσεις του τα συμφέροντα της πολυεθνικής  ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ LAFARGE .
Ο αγώνας του Βολιώτικου λαού άλλωστε δεν τέλειωσε προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, όσο οι κυβερνήσεις, η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση θα κάνει πλάτες στην ΑΓΕΤ και θα της δίνει το δικαίωμα να καίει RDF, SRF, pet cock και κάθε λογής σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Βαγγέλης Μπούτας
Αστερης Χαλάτσης
Γιώργος Λούμας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.50
Σελήνη
10 ημερών
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς, οργανωτής της Επαναστάσεως στη Χαλκιδική, απελευθερώνει την Ιερισσό.
1854
Τερματίζεται η Επανάσταση στη Χαλκιδική.
1917
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί.
1941
Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές, αυστραλιανές και νεοζηλανδικές δυνάμεις.
1952
Ο Μιχαήλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί την Γραμμική Γραφή Β΄ των Μυκηναίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».