Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με θέμα προ ημερήσιας διάταξης «Χρήση εναλλακτικών καυσίμων στην ΑΓΕΤ», με τη μαζική παράσταση και παρέμβαση φορέων του Βόλου. Εκφράστηκε η μαχητική απαίτηση να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ που βρίσκεται στον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Βόλου, να ενταθούν οι έλεγχοι, να σταματήσει επί τέλους η ασυδοσία της πολυεθνικής που μετέτρεψε την περιοχή σε θάλαμο δηλητηριωδών αερίων.

Η περιφερειακή αρχή και συγκριμένα ο περιφερειάρχης κ Αγοραστός σε αγαστή συνεργασία διανθισμένη με ανούσια αντιπαράθεση με δυνάμεις της αντιπολίτευσης (που κάποιοι απ’ αυτούς – ΠΑΣΟΚ , ΑΝΕΛ ψήφισαν μαζί με τον κ. Αγοραστό όπως και το 2013), επιχείρησε για άλλη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της παράταξής του, που με απόφαση της και τις θετικές ψήφους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ,  ενέκρινε την ΜΠΕ το 2013, ανοίγοντας το δρόμο στην ΑΓΕΤ  για την αξιοποίηση της κερδοφόρας  καύσης των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλοίωση των περιβαλλοντικών όρων που πρότεινε η ΜΠΕ του 2013.
Ωστόσο «έκανε πλάτες» στην πολυεθνική με το συγκεκριμένο αντιλαϊκό ιστορικό, θολώνοντας τα αιτήματα του Βολιώτικου λαού , καλώντας  την  σε κοινωνικό διάλογο..
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του περιφερειάρχη και τη συμπαιγνία με δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καταψήφισε την πρόταση και  κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο:
- Να υιοθετήσει τα αιτήματα και να συμπορευτεί με τις αγωνιστικές διαθέσεις του κινήματος.
-Να αποφασίσει και να απαιτήσει  την απαγόρευση όχι μόνο της καύσης των σκουπιδιών από τη συγκεκριμένη βιομηχανία αλλά και την  απαγόρευση κάθε καύσιμου που επιβαρύνει την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων  της περιοχής. Ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος ολόκληρης της Θεσσαλίας.
Από τη συζήτηση και τη στάση των άλλων δυνάμεων φάνηκε καθαρά ότι η μοναδική λύση για την ΑΓΕΤ είναι η κοινωνικοποίηση της. Κανένας «δημόσιος διάλογος» και καμιά «διαβούλευση» στα πλαίσια της δράσης της πολυεθνικής,  που ασυδοτεί για να εξασφαλίσει τη μέγιστη κερδοφορία της, δεν μπορεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης και όχι μόνο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του Βόλου και ολόκληρης  της Θεσσαλίας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να μην υιοθετήσει στη συνείδηση του το αρνητικό αποτέλεσμα  της ψηφοφορίας στο περιφερειακό Συμβούλιο για το λαό του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής Να  εντείνει  το δικό του αγώνα για τα δικαιώματά του κόντρα στις επιλογές του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί με τη στάση και τις αποφάσεις του τα συμφέροντα της πολυεθνικής  ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ LAFARGE .
Ο αγώνας του Βολιώτικου λαού άλλωστε δεν τέλειωσε προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, όσο οι κυβερνήσεις, η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση θα κάνει πλάτες στην ΑΓΕΤ και θα της δίνει το δικαίωμα να καίει RDF, SRF, pet cock και κάθε λογής σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Βαγγέλης Μπούτας
Αστερης Χαλάτσης
Γιώργος Λούμας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Τελευταίο Τέταρτο
1822
Νίκη κοντά στην Κόρινθο των Ελλήνων επαναστατών.
1826
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στην Αθήνα.
1828
Ο Κιουταχής σουβλίζει 2 Έλληνες αιχμαλώτους στον βράχο του Αρείου Πάγου.
1906
Ο οπλαρχηγός Παύλος Κύρου φονεύεται στο Όστιμα (Τρίγωνο) της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
Ο οπλαρχηγός Δημ. Νταλίπης φονεύεται στο χωριό Ανταρτικό της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
1943
Το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος να εκκενώσουν τη Σάμο.
1958
Μάχη στο Δίκημο της Κύπρου όπου πέφτει ηρωικώς μαχόμενος κατά των Βρετανών ο Μάτσης, τομεάρχης Κυρήνειας της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»