Κώστας Αγοραστός: «Παραδίδουμε ένα ανθρώπινο έργο ζωής στους κατοίκους της υπαίθρου»
 
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Ιατρείο στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμό 413.000,00 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: 
«Με την παράδοση του έργου αυτού μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας του παλαιού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  Μέσα από τη συνεργασία με την 5η ΥΠΕ παραδίδουμε ένα ανθρώπινο έργο ζωής στους κατοίκους της υπαίθρου. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».
 
Το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.782,42 μ2 εντός του οικισμού για να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κτίριο είναι διώροφη οικοδομή. Το υπόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2 με αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2, όπου βρίσκονται τα δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο ιατρών, χώρος αναμονής για το κοινό, WC κοινού - προσωπικού και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο όροφος εμβαδού 96,15μ2 θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής διαμονής του εφημερεύοντος ιατρού. Το ποσό σύμβασης ανήλθε στις 222.365,62 € (με ΦΠΑ). Για την οριστική παράδοση του έργου απομένουν από το Γ.Ν. Βόλου οι συνδέσεις του Περιφερειακού Ιατρείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
 
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης, καλτσογιάννης, Κίτσιος, Λιούπης, Χατζόπουλος, ο διευθηντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας κ. Φλαμπούρης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φερραίου, η γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου και πολίτες της περιοχής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.05
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».