Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση με βάση την επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν οι για 3 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Φωκάς»: «Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεις έχουν φέρει την κοινωνία πραγματικά σε κατάσταση ασφυξίας. Οι εντολές της τρόικα συνεχίζουν να εκτελούνται κατά γράμμα από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μέσα σε όλα τα άλλα έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων, ημι – εργαζόμενων, απλήρωτων για καιρό κοκ.
Τα στατιστικά δεδομένα περιγράφουν πολύ καλά την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα και η κοινωνία. 1.200.000 άνεργοι, 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα να προστεθούν σε αυτές που έχουν βάλει λουκέτο και από τα 3,8 εκατομμύρια που εργάζονται ακόμη οι 500.000 είναι απλήρωτοι για 3-6 μήνες.
Σε μια τέτοια κατάσταση έχουν βρεθεί και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Φωκάς» στο Βόλο. Αφού έφτασαν να είναι απλήρωτοι για 3 μήνες, 17 από αυτούς βρίσκονται τώρα σε επίσχεση εργασίας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει «μπει» στο άρθρο 99. Το άρθρο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους μεγαλοεπιχειρηματίες προκειμένου να είτε να διαγράφουν τα χρέη του (κυρίως στο δημόσιο) ή για να μπορούν να ξανανοίγουν τις επιχειρήσεις τους με νέο φτηνότερο εργατικό δυναμικό.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αλλά και εγώ προσωπικά, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Με αυτούς του εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, καθένα από την ευρεία πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές μπορούμε να παλέψουμε και να γκρεμίσουμε αυτό το πολιτικό σύστημα που διαλύει την κοινωνία και ξεπουλά τη χώρα μας».

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1878
Υπογράφεται η συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία ανατρέπεται η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.
1943
Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας "Μπρενέρο" στο Μακρυνόρος.
Οι Γερμανοί καίνε το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και εκτελούν τον ιερέα και άλλους Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».