Αναίτια επίθεση δέχτηκαν χθες φίλοι της Νίκης Βόλου, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Με τη λήξη του αγώνα Νίκης Βόλου – Ολυμπιακού Βόλου και κατά την έξοδο των φίλαθλων των δύο ομάδων, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δεκάδες φιλάθλων, ανάμεσά τους γονείς με μικρά παιδιά. Αφορμή στάθηκε ο διαπληκτισμός με μεμονωμένους οπαδούς. Η επίθεση έγινε με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, δημιουργώντας αναίτια μια αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους παρευρισκόμενους.
Στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κινήθηκε προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και δείχνοντας την βουλευτική του ταυτότητα, ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις που απειλούσαν τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων. Απάντησή τους ήταν ο ξυλοδαρμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Καταδικάζουμε αυτές τις φασιστικού τύπου ενέργειες των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός. Θυμίζουμε την επίθεση που δέχτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ η σ. Κ. Ιγγλέζη, βουλευτίνα Χαλκιδικής στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Η σιδηρόφρακτη δημοκρατία του κ. Σαμαρά και της τρόικας εξωτερικού θυμίζει όλο και περισσότερο καθεστώτα περασμένων δεκαετιών, τα οποία κατέρρευσαν από τους αγώνες του Ελληνικού λαού. Το ίδιο θα συμβεί και με το ιδιότυπο καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι τρόικες εσωτερικού - εξωτερικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μαζί με τον ελληνικό λαό θα συνεχίσει να παλεύει για την αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1878
Υπογράφεται η συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία ανατρέπεται η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.
1943
Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας "Μπρενέρο" στο Μακρυνόρος.
Οι Γερμανοί καίνε το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και εκτελούν τον ιερέα και άλλους Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».