Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού, επισημαίνουμε ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από πολέμους, πείνα και αρρώστιες. Εκατομμύρια παιδιά υφίστανται κάθε είδους εκμετάλλευση, χωρίς δικαιώματα στο παιχνίδι, στη μόρφωση, στην υγεία. Παρά τις στομφώδεις διακηρύξεις και τις προόδους της επιστήμης, όχι μόνο δεν φαίνεται να βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά προβάλλονται συχνότερα νεοφασιστικές απόψεις που αμφισβητούν το ανθρωπιστικό καθήκον για προστασία όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από χρώμα, χώρα, θρησκεία.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της Τρόικας και της ανεκδιήγητης τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) η οικονομική κρίση έχει αποκτήσει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης με θύματα και παιδιά. Παιδιά με γονείς ανέργους ή υποψήφιους προς απόλυση – διαθεσιμότητα, με όλο και χειρότερη παιδεία και υγεία, μεγαλώνουν σε έναν κόσμο φτώχειας και απελπισίας. Όλο και περισσότερα σπίτια μένουν χωρίς θέρμανση, όπως κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα και τα σχολεία. Όλο και περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν φαινόμενα βίας και ανασφάλειας. Ακόμα και αυτή καθ’ αυτή η ύπαρξη παιδιών αντιμετωπίζεται ως «τεκμήριο» και ο πλούτος της χώρας που ανήκει πριν απ’ όλα στις επόμενες γενιές ξεπουλιέται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλεί όλο το λαό στον αγώνα για αντίσταση και αλληλεγγύη. Κανένα παιδί χωρίς γιατρό, χωρίς παιδεία, χωρίς φαγητό, χωρίς στοργή. Με τον αγώνα του λαού η κατάσταση θα αλλάξει, η πολιτική ανατροπή δεν θα αργήσει και στον αγώνα αυτό όλοι πρέπει να συμμετέχουμε. Για μας και τα παιδιά μας. Για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1878
Υπογράφεται η συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία ανατρέπεται η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.
1943
Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας "Μπρενέρο" στο Μακρυνόρος.
Οι Γερμανοί καίνε το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και εκτελούν τον ιερέα και άλλους Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».