Οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ, μακροχρόνια άνεργοι πια, περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, που έγινε πριν λίγους μήνες, σε σχέση με τις απολύσεις τους, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η εργοδοσία όμως ποτέ δεν ξεχνά, συνεχίζει το κυνηγητό και την προσπάθεια για δίωξη των εργαζομένων, λες και έχει να κάνει με άτομα που έχουν παραβατική συμπεριφορά και όχι με ανθρώπους που το μόνο που επιζητούν είναι εργασία για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Ο διευθυντής της εταιρείας ArcelorMittal παρεμβαίνει με νέα μήνυση κατά των εργαζομένων και του σωματείου της ΚΟΝΤΙ, γιατί δήθεν, έδωσαν ψευδή στοιχεία στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η εταιρεία με την οποία ζητούσε να καταδικαστούν οι απολυμένοι, διότι «παρεμπόδιζαν βασικές δραστηριότητες, στα πλαίσια της εκκαθάρισης του εργοστασίου», γεγονός που απέρριψε η ελληνική δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ είναι πολίτες που παλεύουν για το κυριότερο δικαίωμα του ανθρώπου που είναι αυτό στην εργασία. Όλοι μαζί θα πρέπει να αντισταθούμε στην πολιτική που εφαρμόζουν στην χώρα μας οι πολυεθνικές εταιρείες, με την ανοχή έως και τις ευχές της μνημονιακής κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης, που υπακούοντας τις επιταγές τις τρόικας, νομοθετεί για να εξυπηρετήσει ντόπιους και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες κλπ. οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση και τη χώρα στη διάλυση.
Με αυτές τις σκέψεις θα σταθώ δίπλα στους εργαζόμενους κάθε στιγμή στον αγώνα που κάνουν.

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».