Μια πολύ σημαντική και πρωτότυπη πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Κίνηση Επαγγελματιών και Πολιτών της Μαγνησίας για μετάβαση στην Αθήνα με τα πόδια, μέσω της εθνικής οδού. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί του Σαββάτου 13/10/12 από την παραλία του Βόλου και καλούνται να ενωθούν και να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι ,πολύτεκνοι, ΑμΕΑ, νέοι άνεργοι αλλά και κάθε πολίτης της Μαγνησίας. Δηλαδή όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική. Η πορεία θα διαρκέσει 11 μέρες, θα διανύονται συγκεκριμένα χιλιόμετρα κάθε μέρα και θα καταλήξει στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας θέλουν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη μνημονιακή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ, που ακολουθώντας πιστά της εντολές της τρόικας και αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, συνεχίζει να μειώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού με τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε και θα λάβει, προκαλεί έκρηξη της ανεργίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, υποχρηματοδοτεί την υγεία, την παιδεία και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι κυβερνώντες με τα μέτρα που λαμβάνουν, προκαλούν την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας δημιουργώντας τεράστια κρίση.
Αποκορύφωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, ο ερχομός προς ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή των Ελλήνων τις επόμενες μέρες, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον λαό και θα οδηγήσουν τη χώρα ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία.
Η πορεία αυτή έχει σαν στόχο να ενώσει την φωνή της και την δράση της με όλο το λαό που αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου στην Μαγνησία να λάβουν μέρος στην μορφή αυτή διαμαρτυρίας και αντίστασης και σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της μη ψήφισης των νέων μέτρων, που θα αφανίσουν την ελληνική κοινωνία και θα ξεπουλήσουν τη χώρα. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μου είναι δεδομένες και όταν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν, θα είναι και η συμμετοχή μου στην πορεία, δίπλα με τον αγωνιζόμενο πολίτη της Μαγνησίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 18.35
Σελήνη
25 ημερών
1071
Αρχίζει η βασιλεία του αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα Παραπινάκιου.
1822
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα.
1955
Οι τουρκικές αρχές της Σμύρνης αποδίδουν τιμές στην Γαλανόλευκη μετά από έκτροπα που σημειώθηκαν σε βάρος Ελλήνων αξιωματικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»