Μια πολύ σημαντική και πρωτότυπη πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Κίνηση Επαγγελματιών και Πολιτών της Μαγνησίας για μετάβαση στην Αθήνα με τα πόδια, μέσω της εθνικής οδού. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί του Σαββάτου 13/10/12 από την παραλία του Βόλου και καλούνται να ενωθούν και να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι ,πολύτεκνοι, ΑμΕΑ, νέοι άνεργοι αλλά και κάθε πολίτης της Μαγνησίας. Δηλαδή όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική. Η πορεία θα διαρκέσει 11 μέρες, θα διανύονται συγκεκριμένα χιλιόμετρα κάθε μέρα και θα καταλήξει στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας θέλουν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη μνημονιακή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ, που ακολουθώντας πιστά της εντολές της τρόικας και αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, συνεχίζει να μειώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού με τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε και θα λάβει, προκαλεί έκρηξη της ανεργίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, υποχρηματοδοτεί την υγεία, την παιδεία και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι κυβερνώντες με τα μέτρα που λαμβάνουν, προκαλούν την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας δημιουργώντας τεράστια κρίση.
Αποκορύφωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, ο ερχομός προς ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή των Ελλήνων τις επόμενες μέρες, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον λαό και θα οδηγήσουν τη χώρα ακόμη πιο κοντά στη χρεοκοπία.
Η πορεία αυτή έχει σαν στόχο να ενώσει την φωνή της και την δράση της με όλο το λαό που αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου στην Μαγνησία να λάβουν μέρος στην μορφή αυτή διαμαρτυρίας και αντίστασης και σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της μη ψήφισης των νέων μέτρων, που θα αφανίσουν την ελληνική κοινωνία και θα ξεπουλήσουν τη χώρα. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μου είναι δεδομένες και όταν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν, θα είναι και η συμμετοχή μου στην πορεία, δίπλα με τον αγωνιζόμενο πολίτη της Μαγνησίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧ. ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».