Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/9 στην αίθουσα του ΕΚ, η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον Αλμυρό, με την παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Στη διαδικασία, κυριάρχησε το κλίμα της απόφασης για ενότητα στη δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, καθώς και όλων όσων βλέπουν καθημερινά τις ζωές τους να γκρεμίζονται απ' τις βάρβαρες και εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές της τρόικα και του ντόπιου πολιτικού της προσωπικού, της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλους τους τομείς, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με την κοινωνία όρθια και με εξασφαλισμένες τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των πολιτών. Τονίστηκε ιδιαίτερα, πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ότι η προσπάθεια για αλλαγή πορείας στον τόπο μας, έχει απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, και την απόφασή τους να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.
Στον πλούσιο διάλογο που ακολούθησε με τους συγκεντρωμένους, αναζητήθηκαν τρόποι και προτάθηκαν λύσεις για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, και για τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης, προκειμένου να προστατευτούν όσοι πολίτες χτυπιούνται αλύπητα από την κρίση, αλλά και για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα της αντίστασης, της ελπίδας και της υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η συνέλευση πήρε τις εξής αποφάσεις:
1. Ανάδειξη πενταμελούς γραμματείας, αποτελούμενη από τους Σιάνο Κώστα, Τσιοκάρα Χρήστο, Καραμαργιό Μιχάλη, Μαργιόγλου Στράτο και Βαλαμουτόπουλο Γιώργο
2. Θα προγραμματιστεί νέα συνέλευση που θα αναδείξει εφορευτική επιτροπή, υπό την ευθύνη της οποίας θα διεξαχθούν οι εκλογές αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
3.  Στη νέα συνέλευση θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα και θα τρόποι δράσης της τοπικής επιτροπής για αυτά.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"