Τρίκαλα: Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων

Με τριπλασιασμό των τρικαλινών που πήραν μέρος στη δράση «Περπατάμε για την Ελευθερία», δόθηκε από τα Τρίκαλα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 , με την Α21 και το Συμβουλευτικό Κέντρο ενάντια στη βία κατά των Γυναικών (ομοίως του Δήμου Τρικκαίων), μια δράση ουσίας.

Μια δράση που δείχνει άνοδο του επιπέδου ευαισθητοποίησης για την εμπορία ανθρώπων, για τους συνανθρώπους που ζουν σε όλη την υφήλιο υπό καθεστώς δουλείας.
Η παγκόσμια ταυτόχρονη αυτή δράση συμπεριέλαβε από πέρυσι τα Τρίκαλα και τον Δήμο Τρικκαίων. Φέτος όμως, το 2019, η διοργάνωση ανέβηκε επίπεδο και αυξήθηκε η συμμετοχή όσων πήραν μέρος στη σιωπηλή πορεία. Στο κέντρο της πόλης (κεντρική πλατεία, Ασκληπιού, Ι. Αδάμ) πάνω από 100 τρικαλινές και τρικαλινοί συντονίστηκαν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους, στους ανθρώπους που ζουν υπό καθεστώς δουλειάς. Και αυτή η δουλεία έχει πλήθος μορφών, όπως για παράδειγμα, όσα δήλωσε ο κ. Παύλος Αυξεντής από το Συμβουλευτικό Κέντρο: πάνω από 420 γυναίκες έχουν βοηθηθεί σε πολλά επίπεδα από το Κέντρο τα έξι χρόνια λειτουργίας του.
Η ισχυρή εκπροσώπηση του Δήμου Τρικκαίων έδωσε το στίγμα της στήριξης του Δήμου σε παρόμοιες προσπάθειες, και όχι μόνο στη δράση με την Α21. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος επί των δημοσίων σχέσεων και τ. αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, επεσήμαναν τη σημασία της συμμετοχής σε δράσις που αφυπνίζουν και βοηθούν. Κάτι που και από την Α21 τόνισε η εκπρόσωπος κ. Χρύσα Φίλιου, ευχαριστώντας θερμώς τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που μετείχαν στη δράση, που υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
17 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»