Ποδηλατάδα για τον νέο ποδηλατόδρομο των Τρικάλων

Μια ποδηλατάδα που έκλεισε έναν κύκλο δραστηριοτήτων , ανοίγοντας έναν άλλο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στα Τρίκαλα. Η ποδηλατάδα έκλεισε τις επταήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  που φέτος εστίασαν στο κεντρικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη: «Ασφαλές περπάτημα – Ασφαλής Ποδηλασία».

Ετσι, η ιδέα για την ποδηλατάδα, ήταν σαφής: να πραγματοποιηθεί στον άξονα κεντρική πλατεία - πάρκο Αη Γιώργη, συμπεριλαμβάνοντας όμως τμήμα της διαδρομής του νέου ποδηλατόδρομου που θα κατασκευαστεί. Από το Μουσείο Τσιτσάνη μέσω των οδών Εθνικής Αντίστασης, Κατσιμήδου Ριζαριού και με εξασφαλισμένα τα χρήματα, ο Δήμος Τρικκαίων επεκτείνει τους ποδηλατόδρομους της πόλης. Βήματα σταθερά και υπολογισμένα, που πλέον οδηγούν στη σύνδεση του χώρου πολιτισμού (Μουσείο Τσιτσάνη) με χώρους αθλητισμού (Δημοτικό Στάδιο - Δημοτικό Γυμναστήριο) και χώρους Παιδείας (2ο Γυμνάσιο 2ο Λύκειο) με το πανέμορφο πάρκο της πόλης. Ασφαλής διαδρομή δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό, που επίσης αναπλάθεται, με χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων, είναι παρεμβάσεις που αλλάζουν σταδιακά τη μορφή της πόλης, εστιάζοντας και στη χρήση ποδηλάτου.
Αυτός λοιπόν ο νέος κύκλος, είναι η έμφαση στην ποδηλασία και στην προστασία των πολιτών. Ηδη, καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων της Εβδομάδας Κινητικότητας, εκατοντάδες μαθητές/τριες του Δήμου Τρικκαίων ενημερώθηκαν για τον ΚΟΙΚ και την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, από τον εκεί υπεύθυνο – μέλος ποδηλατικού ομίλου. Και ταυτοχρόνως, ο ένας ποδηλατόδρομος της πόλης που συνδέει τα διδακτήρια του σχολικού συγκροτήματος Μπάρας με την κεντρική πλατεία, αναμορφώνεται και αλλάζει, επίσης με κονδύλια που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ποδηλατάδα για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» έδωσε τη δυνατότητα να δοθεί ώθηση σε επίπεδο τήρησης του ΚΟΚ και παράλληλων δράσεων στην πόλη των 40.000 ποδηλάτων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»