Τρίκαλα: Επιτέλους λιγότερη ταλαιπωρία. Ένα σκάψιμο για ύδρευση και οπτικές ίνες στο σπίτι (FTTH)

Δήμος Τρικκαίων, ΔΕΥΑΤ, COSMOTE και ΠΑΛΜΟΣ ΑΤΕ συμπράττουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το αυτονόητο: να σκάβεται ΜΙΑ φορά η πόλη για έργα υποδομής.
Με αφορμή τα δύο νέα μεγάλα έργα ύδρευσης που ο Δήμος Τρικκαίων ξεκινά για την αλλαγή του συνόλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων (μέσω του «Φιλόδημου Ι» και προϋπολογισμού 15,5 εκ. ευρώ), στις 25 Ιουλίου 2019 οι παραπάνω φορείς συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Εκεί, συζήτησαν για το αυτονόητο: να γίνουν όλα τα έργα και να μη σκαφτεί δυο και τρεις φορές η πόλη.

Και αυτό επιτεύχθηκε, με τη συνεργασία και την καλή θέληση και διάθεση όλων. Μάλιστα οι φορείς συζήτησαν επί μακρόν για όλα τα τεχνικά ζητήματα και τα χρονοδιαγράμματα που προκύπτουν, προκειμένου οι τρικαλινοί πολίτες να μη δουν απανωτά σκαψίματα και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη.
Στόχος της σύμπραξης είναι, αφ’ ενός να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή των πεπαλαιωμένων δικτύων, αφ’ ετέρου να γίνουν τα Τρίκαλα η πρώτη πόλη που σε ευρεία κλίμακα θα δώσει ταχύτητες Gbps στα σπίτια, χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών που θα υλοποιηθεί παράλληλα με τα νέα δίκτυα ύδρευσης.
Γιατί τελικά, «έξυπνο» δεν είναι μόνο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία, αλλά να βρίσκεις τρόπους να εξυπηρετείς τον πολίτη χωρίς ταλαιπωρία και να αλλάζεις την πόλη σου.
Σε αυτή τη μεγάλης σημασίας συνέργεια -που ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο της καθολικής εφαρμογής της- μετείχαν: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την COSMΟΤΕ οι κ. Γιώργος Ονόπας (διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής), Αλέξανδρος Αλμπάνης  (υπεύθυνος GISτεχνολογιών), Διαμαντής Κωτούλας (στέλεχος Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογιών του ΟΤΕ), Απ. Μπονώτης (διαμερισματάρχης Θεσσαλίας), Απ. Ρομοσιός (προϊστάμενος), από την ΠΑΛMΟΣ ΑΤΕ που θα κατασκευάσει έργο της ΔΕΥΑΤ) οι κ.κ. Βασιλική Βράκα (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος) και Μιχάλης Ι. Τριανταφύλλου (αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος), η κ. Σωτηρία Μακροστεργίου από τη ΔΕΥΑΤ (τμήμα μελετών και ανάπτυξης), ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala κ. Οδ. Ράπτης, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 17.09
Σελήνη
19 ημερών
1821
Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1826
Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»