Και 3D εκτυπωτές από τον Δήμο Τρικκαίων σε σχολεία

Μετά τα κιτ ρομποτικής, η προσφορά στην εκπαίδευση συνεχίζεται

Ακόμη ένα βήμα συνδρομής στους νέους ορίζοντες των μαθητών/τριών, έκανε ο Δήμος Τρικκαίων. Δώρισε δύο τρισδιάστατους (3D) εκτυπωτές σε δύο Λύκεια των Τρικάλων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να τους χρησιμοποιήσουν. Με την ευγενική χορηγία της EFG Eurobank Ergasias, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, να δίνει εφόδια στη νέα γενιά.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν τα 200 κιτ ρομποτικής σε όλους τους Δήμους. Στις 22 Απριλίου 2019 ήταν οι δύο πρώτοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Και η συνδρομή του Δήμου σε υποδομές, συνεχίζεται, με το βλέμμα στην 4η βιομηχανική επανάσταση και στην ψηφιακή εποχή που είναι ήδη γεγονός σε όλον τον κόσμο.
Ο κ. Παπαστεργίου παρέδωσε τους πρώτους αυτούς εκτυπωτές στους διευθυντές του 2ου και του 6ου Γενικών Λυκείων Τρικάλων, κ. Πέτρο Τζίκα και Αρη Μυλωνά αντιστοίχως. Οι δυο τους ευχαρίστησαν τον Δήμο Τρικκαίων, με τον κ .Μυλωνά να σημειώνει τη σημασία αυτής της ευγενικής προσφοράς για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Τα δύο σχολεία επελέγησαν κατόπιν κλήρωσης που είχε διενεργηθεί στα τέλη του περασμένου έτους, με τη συνεργασία του ειδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Λεωνίδα Ανθόπουλου.
Πάντως το γεγονός πήρε και… ευρωπαϊκή χροιά, αφού παρέστη στη διαδικασία και θαύμασε τους εκτυπωτές, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ευρισκόμενος στα Τρίκαλα για την προεκλογική του εκστρατεία και πληροφορούμενος τα σχετικά με τους εκτυπωτές, θέλησε να δει από κοντά μια ακόμη δράση του Δήμου, συγχαίροντας τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου για τις πρωτοβουλίες του στην προσπάθεια ανάπτυξης συνεργειών ανάμεσα σε εκπαίδευση και τεχνολογία.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.05
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».