Γνώση και καλές πρακτικές ενάντια στη φτώχεια

Ευρωπαϊκές εμπειρίες στον Δήμο Τρικκαίων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος που ολοκληρώθηκε με σημαντικά οφέλη

Μεγάλης σημασίας γνώση και την εμπειρία από καλές πρακτικές στην προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας, απέσπασε ο Δήμος Τρικκαίων. Η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προγράμματος "URBACT III-URBINCLUSION"με τίτλο «Σχεδιάζοντας νέες λύσεις εφαρμογής για τη μείωση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές» ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την τελευταία συνάντηση να πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν, εκτός του Δήμου Τρικκαίων οι Βαρκελώνη, Λυών, Γλασκώβη, Κοπεγχάγη, Τορίνο, Νάπολη, Κρακοβία, Τιμισοάρα. Στη διάρκειά του οι συμμετέχουσες πόλεις ανέδειξαν τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Εγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας καθώς και παρουσίαση λύσεων που υλοποιήθηκαν σε κάθε πόλη.
 Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας  παράρτημα Ρομά, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί πλέον πολλές τις αρμοδιότητες για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πριν λειτουργούσαν στις υπηρεσίας πρόνοιας. Έτσι, το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει δράσεις, όπως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου, αναπηρικά επιδόματα, επίδομα υπερηλίκων κ.α., παρέχοντας ταυτόχρονα στους ωφελούμενους και ψυχολογική υποστήριξη.
Στο τέλος του προγράμματος έγινε συνάντηση των αντιπρόσωπων των συμμετεχουσών πόλεων ως πολιτικό φόρουμ. Ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Ψύχος εκπροσώπησε τον Δήμο, αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία όλων των συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα. Ειδικά για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια, εξήρε τη σημασία των καλών πρακτικών που αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών. Ταυτοχρόνως, ευχαρίστησε τη γραμματεία του προγράμματος για τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά που εκπροσώπησε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και τα μέλη της τρικαλινής ομάδας έργου στο πρόγραμμα:  τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Β. Ντάκου και Μαρ. Παπαδημητρίου, και τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου κ. Χάρη Καλλιάρα.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!